Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ

0 σχόλια Share:

Eπίσκεψη του κόμματος DEB-οργάνωση Ξάνθης, στο χωριό Γλαύκη

138358952589370

Η κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης στα πλαίσια των επισκέψεων σε χωριά, επισκέφτηκε στις 2 Νοεμβρίου το χωριό Γλαύκη.

Μια μεγάλη επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του DEB και υπεύθυνο των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, πήγαν στην Γλαύκη και εκεί άδραξαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στον κόσμο. Ο Οζάν Αχμέτογλου μαζί με την επιτροπή στα καφενεία, και το τμήμα γυναικών του κόμματος-Ξάνθης στα σπίτια, ενημέρωσαν για τις εργασίες του κόμματος.

¨ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ¨

Ο Οζάν Αχμέτογλου κατά την επίσκεψη ενημέρωσε τον κόσμο για τις εργασίες του κόμματος, και τόνισε πως το DEB συνεχίζει τις εργασίες του χωρίς να μειώνει ταχύτητα, και ότι αγωνίζεται για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ανέφερε πως ¨το κόμμα DEB είναι κόμμα όλων μας¨ και ότι το κόμμα αυτό αποτελεί μια αναγαγκιότητα για να ακουστούν ελεύθερα, ανεξάρτητα και με ισχυρή φωνή τα θέματα της μειονότητας. Ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, αναφέρθηκε στις εργασίες του κόμματος του κατά το τελευταίο διάστημα, και είπε πως ως κόμμα πριν από μικρό διάστημα έστειλαν αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας για ίδρυση δίγλωσσων (ελληνικά-τουρκικά) νηπιαγωγείων, αλλά όπως είπε και σε αυτό το δεύτερο αίτημα ήρθε αρνητική απάντηση. Ο Αχμέτογλου ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα λυπηρό η μειονότητα που για πολλά χρόνια δείχνει μια ειλικρινή και εγκάρδια προσέγγιση προς το ελληνικό κράτος, να μην βλέπει την ίδια θέρμη από την πλευρά των κυβερνώντων την χώρα : ¨ Παρόλες αυτές τις αντιξοότητες, εμείς ως μειονότητα και ως κόμμα DEB δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να ζητάμε το δίκαιο και δημοκρατικό αίτημα μας για νηπιαγωγεία. Πρόκειται για δικαίωμα μας αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο και αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε¨.

¨ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ¨ 

Ο Οζάν Αχμέτογλου αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεργίας που είναι το μεγαλύτερο θέμα της ορεινής περιοχής, και τόνισε πως επικεφαλής των περιοχών που επηρεάστηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση στην χώρα είναι η ορεινή περιοχή της Ξάνθης . Δήλωσε πως η κρίση ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό κλάδο, επηρέασε βαθιά τον κόσμο της ορεινής περιοχής που στην πλειοψηφία τους ήταν εργάτες σε οικοδομές και είπε : ¨Σήμερα ευρισκόμενοι στην Γλαύκη, το λέω όπως το ανέφερε, ο πρόεδρος των οικοδόμων Ξάνθης και μέλος της επιτροπής μας Σαλίχ Καγιά, πως δυστυχώς η ανεργία στους εργάτες οικοδομών έφτασε στο 60-70 % ¨.

Ο αντιπρόεδρος του DEB ανέφερε πως πολλά άτομα αναγκάζονται να φύγουν από τα μέρη όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και πάνε να δουλέψουν σε ανθυγιεινές δουλειές, προσθέτοντας πως ο σοβαρότερος λόγος για αυτό είναι ότι για χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες επενδύσεις στην οικονομία και την απασχόληση. Είπε πως ¨Εμείς πάντα τονίζουμε πως πρέπει ειδικά για αυτήν την περιοχή να πραγματοποιηθούν ειδικά προγράμματα οικονομίας και απασχόλησης¨ και τελείωσε ευχαριστώντας τον κόσμο της Γλαύκης για την θερμή τους φιλοξενία.

Ιστοσελίδα του κόμματος 4/11/2013

Σχ : περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Γλάυκη υπάρχουν στην ιστοσελίδα  

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=2369

Previous Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Next Article

ΑΥΞΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!