Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

No Comments Share:

Γιορτάστηκε το 21ο έτος ιδρύσεως του DEB

Γιορτάστηκε η 21η επέτειος ίδρυσης του DEB με τελετή στην Κομοτηνή στην οποία μετείχαν εκλεκτοί καλεσμένοι. Το κόμμα DEB υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την ABTTF (Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) και με τον BTTDD (Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας).

Στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη του Δ.Σ., ιδρυτικά μέλη και πρώην πρόεδροι, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι εκλεγμένοι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και άλλοι πρόεδροι συλλόγων, ο πρόεδρος του BTTDD Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου και άλλοι καλεσμένοι.

Στην τελετή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα μέλη του κόμματος που προσέφεραν σε αυτό και δεν είναι πια στην ζωή. Κατά τις ομιλίες που έγιναν στην συνέχεια, ο πρόεδρος του κόμματος Mουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως εργάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα DEB στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ο Αλή Τσαβούς τονισε πως προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας όπως το βακουφικό και οι μουφτείες ακόμη συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ ανέφερε ότι το κόμμα DEB είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε πως το κόμμα DEB έφτασε μέχρι σήμερα χάρη στις υλικές θυσίες πολλών ανθρώπων, και σε αυτό το θέμα θύμισε με σεβασμό τον αείμνηστο Μουσταφά Μποσνάκ.

Στην συνέχεια της συγκέντρωσης, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, η Ισίκ Σαδίκ-σύζυγος του Σαδίκ Αχμέτ, και ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου.

Μετά από τις ομιλίες απονεμήθηκαν πλακέτες στα ιδρυτικά μέλη

Η βραδιά περατώθηκε με συναυλία από το γκρουπ Τουρκ και με προσφορά πάστας.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2/9/2012

Previous Article

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ

Next Article

ΠΕΡΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *