Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ

No Comments Share:

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως μετά από την αναστάτωση που δημιούργησε η έκδοση του Ραμίλ Σεφέροβ

Η έκδοση του Αζέρου αξιωματικού Ραμίλ Σεφέροβ ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ουγγαρία επειδή σκότωσε έναν Αρμένιο αξιωματικό, δημιούργησε αναστάτωση στην Αρμενία.

Μια ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Έντουαρντ Ναλμπαντιάν και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Προξενείο της Ουγγαρίας.

Έριξαν κέρματα, ντομάτες και αβγά στο προξενείο και έκαψαν την ουγγρική σημαία.

Κατόπιν των εξελίξεων, το κοινοβούλιο της Αρμενίας αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως.

Εν τω μεταξύ η Ουγγαρία, ανακοίνωσε πως η έκδοση του Αζέρου αξιωματικού στη χώρα του, έγινε σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και με βάση την αρχή της διαφάνειας.

Το ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως δέχεται με θλίψη την απόφαση της Αρμενίας να αναστείλει τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν πάλι, σχολιάζοντας την ενόχληση που εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε σχέση με το περιστατικό, ανέφερε το εξής:

«Αντιμετωπίζουμε με έκπληξη την ανάμιξη των ΗΠΑ στις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Ουγγαρίας».

Ο Ραμίλ Σεφέροβ ο οποίος βρισκόταν στην Ουγγαρία στο πλαίσιο νατοϊκού προγράμματος, σκότωσε έναν Αρμένιο αξιωματικό ο οποίος είχε ποδοπατήσει τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Αζέρος αξιωματικός εκδόθηκε στη χώρα του όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του παραχώρησε αμνηστία και προάχθηκε στο βαθμό του λοχαγού.

 TRT 2/9/2012 

Σχ : Ενώ εμείς είμαστε πιο ….γαλαντόμοι σε αυτά τα θέματα. Π.χ. ο Κενάν Ακίν και ο Ερντάλ Εμανέτ δολοφόνησαν τον Σολομό στην Κύπρο και αμφότεροι είδαν την καριέρα τους να …απογειώνεται. Ε με αυτή τη χώρα λοιπόν έχουμε -υποτίθεται- φιλικές σχέσεις….

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ¨ΓΕΝΕΘΛΙΑ¨ ΤΟΥ KOMMATOΣ DEB

Next Article

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *