Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ DEB ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠAΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ¨…

0 σχόλια Share:

TO KOMMA DEB ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (EFA) ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η EFA (μέλος της οποίας είναι και το DEB)  που αποτελεί ξεχωριστή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, υπέβαλε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το εκπαιδευτικό θέμα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Στην ερώτηση που υπέβαλλε η Άνα Μιράντα-ευρωβουλευτής των EFA/Πράσινοι, τονίζεται πως η Ελλάδα στο θέμα της εκπαίδευσης στην τουρκική γλώσσα, δεν καλύπτει ούτε την συνθήκη της Λωζάννης , ούτε τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Στην ερώτηση που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται πως ¨Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να εκπαιδεύεται στα δικά της σχολεία στην τουρκική γλώσσα, όπως και το δικαίωμα να διοικεί τα τουρκικά μειονοτικά σχολεία. Παρόλα αυτά το ελληνικό κράτος, δεν επιτρέπει να γίνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων.

Στην ερώτηση που υπέβαλε στο ευρωκοινοβούλιο η Άνα Μιράντα-ευρωβουλευτής των EFA/Πράσινοι, εμπεριέχονται τα εξής ερωτήματα :

1) Η Επιτροπή γνωρίζει πως η Ελλάδα στο θέμα της εκπαίδευσης στην τουρκική γλώσσα , δεν καλύπτει ούτε την συνθήκη της Λωζάννης , ούτε τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. ;

2) Ποια είναι η γνώμη της Επιτροπής για την επίδραση αυτής της λανθασμένης πολιτικής πάνω στις ελπίδες για εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας;

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5731

29/11/2018

Σχ: Άντε, βρήκε και κάτι να φανεί το DEB πως υπάρχει. Διότι εκτός από γάμους και πανηγύρια, εδώ και καιρό είναι εξαφανισμένοι. Είμαστε βέβαιοι πως κάποιοι δωρητές του κόμματος (…) έχουν κάνει περικοπές.   

Previous Article

Ο Τουρκικός Αγωγός θα περάσει από την Βουλγαρία

Next Article

¨ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΕΣ¨ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dolor. luctus Donec pulvinar Sed neque. Donec non justo id ut