fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤO DEB ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

1 σχόλιο Share:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤO DEB ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πολύτιμα μέλη της τουρκικής μειονότητα δυτικής Θράκης

Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης από το 1923 και μετά αγωνίζεται για τα δικαιώματα της. Η μειονότητα μας που είναι η πιο υπάκουη μειονότητα ανάμεσα στις μειονότητες του κόσμου, εντός των πλαισίων του νόμου και κάνοντας χρήση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων της, με υπομονή επί 94 έτη αιτείται τα δικαιώματα που απέκτησε με την συνθήκη της Λωζάννης

Μέχρι σήμερα οι ηγέτες της μειονότητας ζητούσαν με ευγενική γλώσσα από όλες τις κυβερνήσεις την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων. Καμία όμως κυβέρνηση δεν έσκυψε με σοβαρότητα στο θέμα, δεν έκατσε σε ένα τραπέζι με τους ηγέτες της μειονότητας να τους ακούσει. Θέματα όπως το εκπαιδευτικό, η ταυτότητα, οι μουφτείες, τα βακούφια και η οικονομία ακόμη περιμένουν την  επίλυση τους. Οι κυβερνήσεις για αυτά τα θέματα, δίχως να παίρνει τις σκέψεις της μειονότητας, με νέες αποφάσεις και νόμους που βγάζουν τα κατέστησαν ακόμη πιο περίπλοκα.

Το κράτος ενοχλημένο από το ότι φορείς της μειονότητας, πρόεδροι οργανώσεων και δήμαρχοι θέτουν την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων σε εθνικές και διεθνείς πλατφόρμες, άρχισε τον τελευταίο καιρό μια απίστευτη καμπάνια σπίλωσης των εκπροσώπων της μειονότητας, ενώ διαμέσου της διαμόρφωσης δυσμενών αντιλήψεων στην κοινή γνώμη, μεταφέρει τα θέματα στα δικαστήρια και ασκεί έτσι πίεση δια της δικαστικής οδού.
Ιδιαίτερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την τρικυμία που ξέσπασε μέσα σε ένα κουτάλι νερό, σχετικά με την ανακοίνωση περί πρόσληψης προσωπικού από τον Δήμο Μύκης, όταν μάλιστα αυτή έγινε σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες.

Ένα άλλο περιστατικό του οποίου γίναμε μάρτυρες είναι η στοχοποίηση και άδικη κριτική που υπέστησαν μειονοτικοί φορείς από την γραπτή ανακοίνωση των βουλευτών Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω ανακοίνωση που στοχοποιεί τις κινήσεις και ανακοινώσεις του μειονοτικού γυμνασίου & λυκείου Ξάνθης και των συλλόγων αποφοίτων της ΕΠΑΘ, πραγματικά δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητό που στοχεύει. Από πότε η προσφυγή στα δικαστήρια ή η αποστολή επιστολής στον υπουργό χαρακτηρίζεται ως ¨πολιτικό παιχνίδι¨;  Επιθυμούμε να τονίσουμε πως ή προσδοκία μας από τους μειονοτικούς βουλευτές, είναι αντί να κάνουν κινήσεις κριτικής κατά μειονοτικών φορέων δημιουργώντας λανθασμένες αντιλήψεις, να καταβάλλουν προσπάθειες για κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τα 650 παιδιά μας που σπουδάζουν εκεί.

Η μειονότητα θέλει πια να δει ωραίες μέρες. Πιστεύουμε βαθιά πως τα υπάρχοντα θέματα μπορούν πολύ εύκολα να λυθούν μέσα από διαβουλεύσεις. Για την επίλυση των θεμάτων μας το απαραίτητο είναι καλή βούληση και η ανεκτικότητα. Πέραν τούτου, σχετικά με την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων, η μειονότητα μπορεί να παρουσιάσει τις λύσεις της αν μπει μπροστά της μια κάλπη και γίνει ένα δημοψήφισμα. Όλοι θα συμφωνήσουν με τα αποτελέσματα της κάλπης.

Η μειονότητα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την τελευταία οικονομική κρίση, υπάρχει μια αδικία στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην περιοχή, επανειλημμένα έχουμε πει πως αυτό πηγάζει από το ότι οι μειονοτικοί που απασχολούνται στο δημόσιο δεν περνάνε σε αριθμό τα δάχτυλα ενός χεριού.

Με την σπίλωση των αξιωματούχων της μειονότητας και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος τους, δεν συμβάλουν στην επίλυση των θεμάτων. Αυτό το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει την κοινότητα ακόμη πιο πίσω. Είναι μια τζάμπα απώλεια ενέργειας. Στην επίλυση θεμάτων μέσω δημοκρατικών οδών, ο καθένας θα ξοδεύει την ενέργεια του για την ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό αυτής της χώρας. Για αυτό να μην ανησυχεί κανείς καθόλου.

Κανείς δεν έχει όφελος από την περαιτέρω περιπλοκή των θεμάτων. Τον τελευταίο καιρό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, πολλοί υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα που όπως εμείς έχουμε υποστεί αδικίες, έχουν στήσει συνεργασία με το κόμμα μας. Καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται και διαμορφώνεται μεταξύ μας μια ισχυρή αλληλεγγύη. Η κατάσταση αυτή, αργά ή γρήγορα θα διασφαλίσει το ότι θα ξεπεράσουμε το άδικο πολιτικό πλαφόν που έχουμε μπροστά μας και θα μας μεταφέρει στο εθνικό κοινοβούλιο. Τότε λοιπόν αυτοί που δυσκολεύονται να μας εμπιστευτούν, θα ντραπούν όταν θα δουν τις απόψεις μας και αυτά που θα πράξουμε για την πατρίδα μς. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας χαιρετίζω με την πιο βαθιά στοργή.

Με σεβασμό

Ο πρόεδρος του DEB
Μουσταφά Αλή Τσαβούς

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5263

4/7/2017

Σχ: Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κόμματα αριστερίστικα που μπροστά τους το DEB είναι πατριωτικό! Προφανώς με κάποιο από εκείνα τα γνωστά ετοιμάζεται η εκλογική σύμπραξη.

Και όσο για την απασχόληση στο δημόσιο η λύση είναι απλή Να στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία ώστε να μην υστερούνε γλωσσικά στις όποιες εξετάσεις μετάσχουν…

Αλήθεια ένα τόσο δημοκρατικό (…) κόμμα σαν το DEB έβγαλε ποτέ καμία ανακοίνωση για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Τουρκία ;

Όχι;

Απορούμε γιατί άραγε;….

Previous Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΙΛΛΕΤ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ !

Next Article

ΚΥΠΡΟΣ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ¨ΣΩΤΗΡΩΝ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

 1. Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς και τί να παραλείψει.
  Λες και είναι τόσο δύσκολο για την όποια κυβέρνηση το πλαφόν του 3% να το κάνει 5 ή 10. Στην ίδια την Τουρκία είναι νομίζω στο 10%. Εκεί όμως είναι δίκαιο προφανώς. Στη Βουλγαρία πάλι βρίσκεται κι εκεί γύρω στο 4% νομίζω.
  Θα το κάνουν όμως;

  Ας βγει, λοιπόν, ένας τζουτζές από δαύτους και να μας πει ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ετεροπροσδιορίζουν τη μειονότητα ως τουρική προτού ακόμα στηθούν οι όποιες κάλπες και βγάλουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

  Άντε πια μας πρήξατε μ’ αυτό το δημοψήφισμα. Αν είναι να γίνει ας γίνει μια ώρα αρχύτερα, για να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό το θέμα.

  Οι ΕΠΑΘίτες, αγαπητέ μου, είναι δημόσιοι λειτουργοί και οι σύλλογοι τους δεν έχουν καμιά δουλειά να προπαγανδίζουν υπέρ οποιασδήποτε χώρας, γλώσσας ή θρησκείας.
  Η μόνη δουλειά τους είναι να μαθαίνουν “γράμματα” στα παιδιά, αν κι εφ’ όσον φυσικά ξέρουν και οι ίδιοι απ’ αυτά. Διότι αν δεν ξέρουν, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

  Τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα δεν αφορούν κανέναν απλό πολίτη και γονέα. Μπορούν να τα διεκδικούν, εφ’ όσον θεωρούν ότι αδικούνται, απευθυνόμενοι όχι μόνο στον υπουργό αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ή ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Κανένας πρόεδρος κανενός συλλόγου, κόμματτος, οργάνωσης ή επιτροπής δεν μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον των δικών μου παιδιών. Τελεία και παύλα. Αν δεν τους αρέσει ο χώρος της εργασίας τους, μπορούμε να τους υποδείξουμε καλύτερα μέρη σε θερμότερα κλίματα. Άιντε πια και με το ΕΠΑΘιταριό. Κανένας οίκτος και καμία ανοχή πλέον σε κανένα τσιράκι του προξενείου.

  Ε, Τσαβούς, εσύ τί λες για όλα αυτά; Καιρό έχουμε να σε δούμε στα λημέρια μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.