Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MHNYMA TOY DEB ΓΙΑ ΤΗΝ 29η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

No Comments Share:

29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης

148551769286326

Η 29/1/1988 είναι η μέρα κατά την οποία οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με μια σημαντική και περήφανη αντίσταση, έδειξαν πως δεν υποκύπτουν στις διακρίσεις και τις αντιδημοκρατικές πιέσεις και κραύγασαν στον κόσμο για την εθνική τους ταυτότητα.

Στις 29/1/1990 την ίδια μέρα δηλαδή δύο χρόνια αργότερα, η ρατσιστική νοοτροπία που απαγόρευσε την μνημόνευση αυτής της Μέρας Εθνικής Αντίστασης, επέτρεψε την λεηλασία μαγαζιών Τούρκων εμπόρων και τις επιθέσεις στην τουρκική μειονότητα, προκαλώντας έτσι ανείπωτο πόνο στον κόσμο.

Η 29/1 είναι η μέρα κατά την οποία η μειονότητα μας, κόντρα σε αυτούς που αρνούνται την εθνική της ταυτότητα, εξέφρασε με ισχυρή φωνή πως είναι τουρκική και ότι παρά τις διακρίσεις, επιθυμούν να ζουν σε αυτή την χώρα ως περήφανοι πολίτες, ζώντας στο δικό τους διαμέρισμα πολιτισμού και χωρίς να εγκαταλείπουν τις τουρκικές παραδόσεις.  Ως κόμμα DEB δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ η μνημόνευση αυτού του ηρωισμού, η έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες και οι ευχές για έλεος για τους αείμνηστους θανόντες. Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι μια μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα έχουν καθοριστεί από διεθνή συνθήκη. Αυτό ζητάμε έτσι να το αξιολογούν όλα τα μεγάλα κράτη του κόσμου. Με υπομονή επί πολλά χρόνια περιμέναμε και περιμένουμε την απόδοση των αφαιρεθέντων μειονοτικών μας δικαιωμάτων. Καθημερινά ξυπνάμε και θα συνεχίσουμε να ξυπνάμε με την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η πατρίδα μας η Ελλάδα συνεχίζει να μας αφαιρεί δικαιώματα,  ψηφίζοντας νόμους που επιβάλλει ενάντια στην μειονότητα, χωρίς να ακούει την φωνή της και τα αιτήματα της.  Στο όνομα της ανθρωπιάς και της ειρήνης, με ανησυχία αντιμετωπίζουμε το ότι τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν άφωνα και σιωπηλά, απέναντι στις παραβιάσεις  ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα-χώρα μέλους της Ε.Ε. Αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη μας στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης που αποτελούν τα ιδρυτικά θεμέλια της Ε.Ε. Η νοοτροπία που πολλά χρόνια πριν έλεγε πως δεν υπάρχουν Τούρκοι στην δυτική Θράκη, συνεχίζει ακόμη να μαυρίζει κάθε τομέα της ζωής μας. Εμείς θέλουμε να είμαστε μια μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα θα είναι σεβαστά, τα σχολεία της δεν θα κλείνουν με αποσπασματικές αιτίες, οι οργανώσεις της δεν θα υπόκεινται σε αστυνομικές εφόδους, οι πρόεδροι των συλλόγων της δεν θα καλούνται για ανακρίσεις και δεν θα ασκούνται διώξεις σε βάρος τους. Εν ολίγοις δεν θέλουμε να είμαστε μια μειονότητα που προσπαθούν να την τρομάξουν και να την φιμώσουν.

Η μεγαλύτερη μας επιθυμία είναι να εργαζόμαστε για την ευημερία της πατρίδας αυτής και της μέρας που θα επέλθει η ειρήνη, η ισότητα και η φιλία.

Ποτέ δεν απελπιζόμαστε. Μέσα από ενότητα και ομοψυχία δεν υπάρχει στόχος μη επιτεύξιμος. Να μην έχει κανείς αμφιβολία πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί  με όλη μας την δύναμη και δίχως να υποκύπτουμε, μέχρι την επικράτηση της ισότητας, της φιλίας και της ειρήνης στην ζωή μας. Ως κόμμα DEB τιμούμε με σεβασμό την 29η Ιανουαρίου – Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4919

27/1/2017

Previous Article

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *