Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

1 Comment Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

146806613480813

Δελτίο τύπου του Γενικού Προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Εμείς για πολλά χρόνια ζήσαμε με την δική μας ταυτότητα στην Ελλάδα και παρά τις διακρίσεις που υπεστήκαμε, εφαρμόζοντας την πατροπαράδοτη ¨ανεκτικότητα¨ ζήσαμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε με υπομονή και ηρεμία. Παραμένοντας εντός του πλαισίου της δημοκρατίας και των νόμων ζητήσαμε τα πηγάζοντα από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματα μας και θα συνεχίσουμε να τα ζητάμε μέχρι να μας δοθούνε.

Η συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρη. Ποτέ δεν ερμηνεύσαμε κατά το δοκούν τα σχετικά με εμάς άρθρα της συνθήκης αυτής. Με έκπληξη παρατηρούμε τα δημοσιεύματα του τύπου που μας κατηγορούνε σε αυτό το σημείο

Οι συνθήκες διαβίωσης μας ποτέ δεν ήταν ίδιες με αυτές της πλειονότητας. Στον δημόσιο τομέα δεν απασχολούνται οι νέοι μας.  Η μειονότητα κρατήθηκε σε μια ζωή στηριγμένη στο χώμα, στην γεωργία. Η πρακτική αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την οικονομική οπισθοδρόμηση, διασφάλισε και το ότι οι μορφωμένοι νέοι μας εγκαταλείπουν την περιοχή μας και την πατρική στέγη τους.
Σήμερα στην περιφέρεια μας όπου ασχολούνται βασικά με τα καπνά, για άγνωστο λόγο κόπηκαν τα πριμ που αποτελούσαν και το βασικό έσοδο των περισσότερων ανθρώπων μας. Αυτήν την κατάσταση την θεωρούμε ως πολύ σημαντική.

Μέχρι σήμερα πολλές φορές κάναμε έκκληση στους διανοούμενους της πλειονότητας να σταθούν ενάντια σε αυτή την αδικία και να υψώσουν την φωνή τους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διακρίναμε αυτή την στήριξη.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα μειονοτικά μας δικαιώματα και να χρησιμοποιήσουμε τα κάθε είδους δημοκρατικά και νόμιμα δικαιώματα μας. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων δεν διαταράσσει την γαλήνη. Το αντίθετο, η ισότητα που θα επιτευχθεί μεταξύ των πολιτών, διασφαλίζει την κοινωνική ακεραιότητα.
Εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε εγκάρδια αυτή την πατρίδα, παραμένοντας ενάντιοι στην αφομοίωση, στηρίζοντας την εκπαιδευτική και θρησκευτική μας ελευθερία,  υπερασπιζόμενοι την ελευθερία έκφρασης, επιζητώντας τα μειονοτικά μας δικαιώματα και την βελτίωση των όρων ζωής μας και συμβάλλοντας στην φιλία, την ισότητα και την ειρήνη.
Στην κατεύθυνση αυτών των επιδιώξεων δηλώνω πως θα συνεχίσουμε να κραυγάζουμε για τα δικαιώματα μας σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δρόμων. Χαιρετίζω με βαθιά αγάπη όλο τον λαό μας.

Με σεβασμό

Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Γενικός Προεδρος του DEB

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4559

9/7/2016

Previous Article

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

Next Article

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 24/7

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Τι να σε κανουμε παλικαρι μου που εχουμε για πολιτικους προσκηνυτες του «ουστ απο δω». Μαθε οτι απλοι Έλληνες σε θελουν να κυνηγας μπεκατσες με χαλικια στη μογγολια ε; Μη το ξεχασεις μεχρι να τα τιναξεις τα πεταλα. Και βεβαια μαθε οτι αυτα που γραφεις ΟΛΑ μα ολα ειναι αποκρυπτογραφημενα σαν ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ στον απλο Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό. Ενα ματσο καλοπληρωμενοι «πρακτορες» ειστε και το ξερει μεχρι και η γατα της γειτονιας μας. ΠΟΥΛΟ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΞΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, το χωμα που πατατε σας σιχαινεται και κανει υπομονη ποτε θα εξαφανιστητε απ τον πλανητη μια για παντα.

    Ο Θεός Να Βάλει Το Χέρι Του. Αμήν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *