Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

No Comments Share:

Δελτίο τύπου

144559342027364

Το κόμμα DEB κρίνει πως η καταδίκη στην μη επίλυση των θεμάτων της ¨Μειονοτικής Εκπαίδευσης¨ είναι μεγάλο λάθος και ταυτόχρονα κάτι το ανησυχητικό για το μέλλον.

Το γεγονός πως οι εκκλήσεις της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης για επίλυση των θεμάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης παρέμειναν αναπάντητες, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την μεγέθυνση και την περαιτέρω περιπλοκή τους.

Παρά το ότι πέρασε 1,5 μήνας από την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους,  στην πρώτη γραμμή των μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης βρίσκονται οι ελλείψεις δασκάλων για την διδακτέα ύλη σε τουρκικά και ελληνικά όπως και οι ελλείψεις βιβλίων τουρκικών. Σε πολλά σχολεία υπάρχουν κενά και οι μαθητές συνεχίσουν την εκπαίδευση τους χωρίς βιβλία.

Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε ως κόμμα DEB να εκφράσουμε την στήριξη μας στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων του Κεντρικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης για διαμαρτυρία. Δηλώνουμε πως η εκ μέρους των γονέων των μαθητών χρήση του δημοκρατικού τους δικαιώματος για διαμαρτυρία, είναι κάτι το άκρως σημαντικό. Με αφορμή αυτό το θέμα, συγχαίρουμε όλους τους γονείς των μαθητών που επιδεικνύοντας ευαισθησία, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυση των εκπαιδευτικών θεμάτων.

Ανανεώνουμε την έκκληση μας προς τους αρμοδίους και το υπουργείο, για επιτάχυνση στις δέουσες εργασίες  για την επίλυση των θεμάτων των σχολείων μας όπως και για την έναρξη διαλόγου με την μειονότητα με σκοπό την εξάλειψη των προβλημάτων στην μειονοτική εκπαίδευση.

Ιστοσελίδα του DEB 23/10/2015

Previous Article

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Next Article

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ BTTDD ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *