Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ BTTDD ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ….

0 σχόλια Share:

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε μια νοοτροπία που φοβάται τα βιβλία και τους δασκάλους

758344c92d2f2d8783ceca461cbf09fc_XL

Στην Ελλάδα- μέλος της Ε.Ε. που θεωρεί εαυτόν κοιτίδα της δημοκρατίας  και στον 21ο αιώνα, το τελευταίο παράδειγμα της εφαρμοζόμενης σε βάρος της μειονότητας πολιτικής αφομοίωσης, έκανε την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, να σηκώσει την σημαία της εξέγερσης στην Ξάνθη.

Με μύριες ίντριγκες συνεχίζει ακόμη να αφαιρείται το δικαίωμα των παιδιών της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης για εκπαίδευση με  Τούρκους δασκάλους και από τουρκικές πηγές, δικαίωμα καθορισμένο από τις διατάξεις της συνθήκης της Λοζάννης και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας.

Παρά το ότι τις περασμένες μέρες μετά από 40 χρόνια άνοιξε το ρωμαίικο γυμνάσιο στην Ίμβρο με 6 μαθητές στο γυμνάσιο και 5 στο λύκειο, στην δυτική Θράκη μετά από το κλείσιμο δεκάδων μειονοτικών σχολείων, τα μέλη της μειονότητας εξοργίστηκαν από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στα θέματα της παιδείας.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο Γενικός πρόεδρος  δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν, δήλωσε : ¨ Επιθυμώ να αναφέρω πως η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του Κεντρικού Δημοτικού Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης για διαμαρτυρία λόγω των ελλείψεων σε δασκάλους και βιβλία τουρκικών, ήταν μια καίρια και δίκαιη αντίδραση. Το ελληνικό κράτος που δεν εκπληρώνει τις προερχόμενες από την συνθήκη της Λοζάννης υποχρεώσεις του έναντι των μειονοτικών, κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζει να αφαιρεί τα υπάρχοντα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως τα μέλη της μειονότητας θα στηρίξουν την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του Κεντρικού Τουρκικού Δημοτικού της 20/10, κατ εφαρμογήν της οποίας οι μαθητές από 21/10 έρχονται στο σχολείο δίχως τσάντα και δεν μπαίνουν στα μαθήματα, κάτι που αποτελεί το πιο φυσικό και δημοκρατικό τους δικαίωμα και σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.

Εμείς ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, στηρίζουμε αυτό το δικαίωμα για δημοκρατική διαμαρτυρία και προσδοκούμε το θέμα να μεταφερθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο διαμέσου των μειονοτικών βουλευτών μας και επειγόντως να επιλυθεί.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/10/2015
Σχ : Προβλήματα λέει στην εκπαίδευση της μειονότητας. Λες και η εκπαίδευση της πλειονότητας θάλλει και μόνο η μειονοτική εκπαίδευση έχει πρόβλημα…. Τέλος πάντων προφανώς  αυτά συμφέρουν στο τουρκικό ΥΠΕΞ να ακουστούν, για αυτό και ο κ. Χουσεΐν αυτά λέει. Φυσικά και το επιχείρημα που αναφέρει για την Ίμβρο είναι έωλο όπως και κάθε αναφορά σε αμοιβαιότητα. Γιατί αν η Ελλάδα εφάρμοζε την αμοιβαιότητα στα κατά καιρούς μέτρα που έχει πάρει η Τουρκία σε βάρος της ελληνικής μειονότητας…  
Αλήθεια αυτόν τον κύριο τον δεχόμαστε ακόμη στην χώρα μας ; Του δίνουμε δηλαδή ακόμη βίζα ;

Previous Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

Next Article

ΑΓΟΡΑ Μ.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *