Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

No Comments Share:

¨Η Τουρκία να τραβήξει το χέρι της από την Δυτική Θράκη¨

Cengiz

Κρατικοί αρμόδιοι και μέλη διαφόρων κομμάτων, ενίοτε εκφράζουν την δυσφορία τους για το στενό ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Τουρκία για την μειονότητα και δηλώνουν πως δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για την μειονότητα. Και ως λόγο για αυτό προβάλλουν την ¨απευθείας επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας¨.

Γινόμαστε μάρτυρες πως τον τελευταίο καιρό αυτό το κλισέ συχνά επαναλαμβάνεται από τον ελληνικό τύπο, από πολιτικούς και ένα τμήμα των δημοσιογράφων. Όποτε η Ελλάδα θέλει να διαταράξει τις σχέσεις με την Τουρκία και να διατηρήσει αποστάσεις, προβάλλει το επιχείρημα πως ¨Η Τουρκία να μην ανακατεύεται στα θέματα που αφορούνε την μειονότητα στην δυτική Θράκη, να πάρει το χέρι της από την Δυτική Θράκη¨.

Μα με τι μούτρα τα λένε αυτά ! Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πως γίνεται να υπάρχει τόση σιγουριά…

Η Τουρκία αναμιγνύεται στην Δυτική Θράκη ; Ενδιαφέρεται για την τουρκομουσουλμανική μειονότητα ; Διαθέτει αρμοδιότητα ανάμιξης και ενδιαφέροντος ; Εάν έχει, πως γίνεται και πόσο ;

Για τους γνώστες υπάρχει μια αδήριτη πραγματικότητα. Αυτή είναι η  πραγματικότητα των συμφωνιών με πρώτη την Λωζάννη μεταξύ των εγγυητών κρατών Τουρκίας και Ελλάδας, όπως και της αρχής της  ¨αμοιβαιότητας¨ που πηγάζει από αυτές.

Δηλαδή η συμφωνία γίνεται ανάμεσα στα δύο μέρη και στηρίζεται στην ¨αρχή της αμοιβαιότητας¨. Το σχετικό με τις μειονότητες τμήμα της συνθήκης της Λωζάννης, βασίζεται σε αυτή την αρχή. Και έτσι είναι και οι μετέπειτα συμφωνίες σχετικά με την μετανάστευση, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Σύμφωνα με αυτές η μεν Τουρκία στους μη μουσουλμάνους που αφέθηκαν σε αυτήν και η Ελλάδα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης θα φέρονται ανάλογα με τις συνθήκες και θα σέβονται τα μειονοτικά δικαιώματα.

Εν προκειμένω το σημαντικό σημείο είναι πως η συμφωνία είναι δεσμευτική και για Τουρκία και για Ελλάδα σχετικά με την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων. Οι χώρες αυτές αποτελούνε τα μέρη των συμφωνιών και είναι υποχρεωμένες να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα και με τα υπεσχημένα. Οι χώρες προέβησαν σε αμοιβαίες δεσμεύσεις σχετικά με την διαφύλαξη των δικαιωμάτων αυτών των μειονοτήτων.

Αυτές οι χώρες όπως είναι υποχρεωμένες να τηρούνε τα δικαιώματα των μειονοτήτων που έχουν αφεθεί σε αυτές, έτσι και έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούνε και να ενδιαφέρονται για τους ομογενείς που έχουν αφήσει στην άλλη χώρα και για το αποδίδεται σε αυτούς το δίκιο και ο νόμος. Αυτό αποτελεί μια φυσική κατάσταση.

Για αυτό τον λόγο, με την κατάσταση να είναι έτσι, δεν έχει καμία βαρύτητα η επανάληψη της δήλωσης ¨Η Τουρκία να μην αναμιγνύεται στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, να μην ενδιαφέρεται¨.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσικό από το να ενδιαφέρονται οι εγγυήτριες χώρες για τις μειονότητες. Εν συντομία δηλαδή Τουρκία και Ελλάδα θα ενδιαφέρονται και θα προστατεύουν τις μειονότητες-ομογενείς τους.

………………..

Μήπως νομίζουν πως ξεχάσαμε ή δεν γνωρίζουμε ; Ποιός είναι αυτό που για χρόνια πολλά ανοιχτά και ενδεχομένως ακόμη και τώρα εκπαιδεύει τρομοκράτες του ΠΚΚ στο Λαύριο ; Ποιος είναι αυτός που παρέχει βοήθεια και κατάλυμα και στηρίζει από κάθε σκοπιά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ; Το ελληνικό κράτος πέρα από εμπλοκή του στα εσωτερικά της Τουρκίας, στήριξε αυτούς που θελαν να την καταστρέψουν. Και φαίνεται πως ακόμη τους στηρίζει.Με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα πολιτικά σχήματα στηρίζουν ολόψυχα τα HDP-ΠΚΚ. Στις γραμμές της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/ΠΚΚ υπάρχουν μαχητές με την ελληνική σημαία.

Με την κατάσταση έτσι, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει μαθήματα καλής γειτονίας στην Τουρκία υπενθυμίζοντας το διεθνές δίκαιο. Κατά την γνώμη μου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει το συντομότερο να κοιτάξει στον καθρέφτη και να συνέλθει.

………………..

Τζεγκίζ Ομέρ

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4990

15/6/2016

Σχ : Αυτό με την ¨εγγυήτρια¨ χώρα από που το βγάζουν οι τουρκόψυχοι ποτέ δεν το καταλάβαμε. Επίσης δν καταλαβαίνουμε για ποιό λόγο έστω δεν ζητάμε να αποδοθούνε στο πατριαρχείο ΟΛΕΣ οι χριστιανικές εκκλησίες που έγιναν τζαμιά. Με πρώτη βέβαια την Αγία Σοφία.

Previous Article

O ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΟΥΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

Next Article

OI NOMOI THΣ ΔIKTATOΡIAΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *