Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TMHMA ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΠΕΡΙ ΠΟΜΑΚΩΝ

No Comments Share:

cengiz-omer-web

 

…………..

Τώρα κάποιος μπορεί να πει το εξής : Μα καλά οι δράσεις κατά του τουρκισμού και του μουσουλμανισμού των Πομάκων Τούρκων που αποτελούν και τον λόγο ύπαρξης της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά με τον πλέον ταχύ τρόπο και στην Τουρκία. Αυτό δεν αποτελεί παραβίαση του αγώνα ;

Αυτό είναι ενδεχομένως σωστό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για μια συστηματική και εσκεμμένη προσπάθεια αφομοίωσης. Όπως και να έχει με τον καιρό θα φανεί. Τίποτε δεν μένει κρυφό. Πάντως είναι φανερό πως στην Τουρκία υπάρχει μια οργάνωση των Πομάκων όσο πουθενά αλλού. Έξι σύλλογοι ενώθηκαν σε μια στέγη και ίδρυσαν μια ομοσπονδία. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι βουλγαρικής καταγωγής. Ακόμη δεν επεκτάθηκαν στην δυτική Θράκη. Μπορεί η διοίκηση τους να είναι διστακτική απέναντι στην δυτική Θράκη. Διότι η επίσημη πομακική πολιτική του ελληνικού κράτους στήθηκε πάνω στο ότι οι Πομάκοι είναι ελληνικής καταγωγής. Στην οργάνωση αυτών που στην πλειοψηφία τους είναι πρόσφυγες από την Βουλγαρία, κυριαρχεί η άποψη πως είναι σλαβικής καταγωγής.

Στην πραγματικότητα η ιστορία αυτή είναι αρκετά σύνθετη και περίπλοκη και δεν υπάρχει οριστική επιστημονική άποψη. Αλλά είναι σαφές πως κάποια κέντρα εξουσίας βρίσκουν κάποιους ανέργους και τους βάζουν να προκαλούν ανακατωσούρα.

Και ενώ δεν υπάρχει επιστημονικά κάποιο ξεκάθαρο θεμέλιο ή μια μόνο άποψη σαν κοινωνία, σηκώνονται κάποιοι και μιλάνε για πομακικό έθνος και μάλιστα ακόμη και για οργάνωση τους που θα οδηγήσει σε πομακικό κράτος. Εγώ τα ξέρω αυτά επειδή τα παρακολουθώ. Ιδιαίτερα κάποιοι που ζούνε στην Βουλγαρία λένε πως ήδη έχουν συσταθεί τα θεμέλια του πομακικού κράτους. Αναρωτιέμαι αυτοί οι οποίοι σήμερα υπερασπίζονται τον ελληνισμό των Πομάκων, τι θα πράξουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αίτημα για πομακικό κράτος.

Να αναφέρουμε πως μέσα στην οργάνωση των Πομάκων στην Τουρκία υπάρχουν και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι-Τούρκοι. Στους συλλόγους Σμύρνης και Ινεγκιόλ στις πινακίδες τους αναφέρεται πως είναι Πομάκοι-Τούρκοι. Ο ιδρυτικός πρόεδρος του συλλόγου του Ινεγκιόλ έχει πει πως οι Πομάκοι είναι στην καταγωγή τους Ούνοι, Κουμάνοι και Κιπτσάκοι.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τώρα κάποιοι θα πούνε πως, μα αφού εμείς λέμε πως είμαστε Τούρκοι και η Τουρκία ως εκ τούτου έχει στήσει την πολιτική της για την δυτική Θράκη πάνω στην θέση πως η μειονότητα είναι τουρκική, τότε πως η ίδια επιτρέπει την ίδρυση αυτών των συλλόγων ;

Πολύ απλό. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό και ελεύθερο κράτος. Ο καθένας μπορεί να ιδρύσει ότι σύλλογο επιθυμεί. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτό είναι και η επίσημη πολιτική της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου που σέβεται τις απόψεις και τα πιστεύω, οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν όπως επιθυμούν, να αυτοπροσδιοριστούν όπως επιθυμούν και τους επιτρέπεται να οργανωθούν και με αυτόν τον προσδιορισμό. Δεν ανακατεύεται στα υπόλοιπα. Εάν μια ομάδα ανθρώπων ακόμη και Τούρκων πούνε πως ¨Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε Τούρκοι, από τώρα και μετά  προσδιοριζόμαστε ως Κούρδοι, Σλάβοι, Βούλγαροι κ.α. και έτσι επιθυμούμε να ζήσουμε ως Τούρκοι πολίτες¨, το κράτος δεν ανακατεύεται σε αυτά. Καθήκον του κράτους είναι να υπηρετεί τα νόμιμα αιτήματα των πολιτών του.

Η παραπάνω δήλωση είναι μια δήλωση που έκανα λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα του νόμου στην Τουρκία και την υπάρχουσα εκεί πολιτική κατάσταση. Αυτή είναι η πιο λογική και νόμιμη απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τόσο απλό και ξεκάθαρο είναι το θέμα. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε όπως επιθυμούμε/πιστεύουμε ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης.  Το ελληνικό ή οποιοδήποτε άλλο κράτος δεν έχει δικαίωμα να μας πει πως ¨δεν σας αναγνωρίζω¨. Η Ελλάδα δεν μας αναγνωρίζει ως Τούρκους αλλά αυτό δεν μας νοιάζει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε όπως ξέρουμε και να αγωνιζόμαστε. Άραγε τι θα κάνουν αν αύριο σηκωθούν κάποιοι και πούνε πως εμείς είμαστε πομακική μειονότητα, θέλουμε αυτονομία, και θέλουμε ξεχωριστά σχολεία, μουφτεία και τζαμιά. Κατά την γνώμη μου το κράτος μας δεν θα τους αναγνωρίσει. Διότι στόχος τους δεν είναι τα πομακικά δικαιώματα αλλά να χρησιμοποιήσουν του Πομακους ώστε να καταργήσουν τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Εν συντομία, να χαλάσουν δηλαδή την  ισλαμική κοινότητα.

……………………

……………………

Εάν στην Τουρκία εντός της νομοθεσίας της ιδρύονται σύλλογοι Πομάκων-Σλάβων, αυτό είναι κάτι που καταρρίπτει τις ελληνικές θέσεις. Διότι αυτό σημαίνει πως η Τουρκία ούτε στο εσωτερικό ούτε στην μειονότητα στη δυτική Θράκη επιδιώκει μια πολιτική εκτουρκισμού (όπως υποστηρίζει ο ελληνικός τύπους, πολιτικοί και κάποιοι νομικοί).  Άρα δεν χάνεται η Θράκη. Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει αυτή την κραυγή. Η Τουρκία δεν έχει ντέρτι να εκτουρκίσει του Πομάκους στην δυτική Θράκη.  Ιδίως στην Τουρκία καθόλου. Όσοι σαν και εμένα Πομάκοι υποστηρίζουν ή υιοθετούν πως είναι Τούρκοι –που έτσι είναι η πλειονότητα στην δυτική Θράκη-  είναι Τούρκοι όχι επειδή το επιβάλλει ή το επιδιώκει η Τουρκία, αλλά επειδή έτσι επιθυμούν ή νιώθουν. Τόσο απλά.

Πλέον ότι και αν πει κανείς ή κάνει, δεν μπορεί να αλλάξει τις  αλήθειες. Όποιος θέλει να γίνει κάτι ας πάει να γίνει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Είναι σίγουρο πως το σημαντικό δεν είναι από ποιους γονείς/έθνος προέρχεται κάποιος. Το σημαντικό είναι το από ποια εθνικότητα νοιώθει πως είναι. Το ότι γεννήθηκε κάποιος Τούρκος δεν σημαίνει τίποτε.  Το σημαντικό είναι να ζει έτσι και να το δικαιώνει. Το ίδιο ισχύει και για το μουσουλμανισμό.

……………….

……………….

Εφ. Μιλλέτ  18/10/2014

Τζεγκίζ Ομέρ 

Σχ :Αν η Τουρκία δεν επιδιώκει τον εκτουρκισμό της μειονότητας, τότε γιατί ρίχνει τόσα λεφτά σε πράκτορες της εδώ στη Θράκη ;  

Previous Article

ΜΝΗΜΗ ΦΕΧΜΙ ΤΟΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ 5ΟΟη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Next Article

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *