Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΤΖΕΜΙΛ ΚΑΜΠΖΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

 

Μετά από τον καφέ πήγαμε για τσάι…… O δήμαρχος Καμπζά άρχισε να περιγράφει: 

Στην Ξάνθη κάθε χρόνο ο Δήμος διοργανώνει μία εβδομάδα καρναβαλικές εκδηλώσεις το μήνα Φεβρουάριο. Τις τελευταίες δύο μέρες το γλέντι κορυφώνεται και τερματίζεται την Κυριακή. Την Παρασκευή μέρα υπάρχει ένα γλέντι το οποίο απευθύνεται σε μαθητές. Τη μέρα εκείνη με απόφαση της περιφέρειας η των αντιδημάρχων  κηρύσσεται αργία.

Μέχρι το 2017 έτσι συνεχίστηκε αυτή η παράδοση. Αλλά σε αυτή τη χρονιά η περιφέρεια άφησε αυτή την απόφαση στην πρωτοβουλία των δημάρχων.

Εγώ λοιπόν ως δήμαρχος λόγω του ότι δεν περιλαμβάνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα σύνορα του δήμου μας αλλά και επειδή δεν είναι σύμφωνες με την θρησκεία μας, αποφάσισα να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά την Παρασκευή. Η απόφαση αυτή από την πλευρά του τοπικού ελληνικού τύπου και από πολιτικούς στην Ξάνθη, έγινε δεκτή με μεγάλο μίσος και θυμό. Οι δημοσιογράφοι με κυνήγησαν.¨

Το 2015 αποφάσισαν ως δήμος να αδελφοποιηθούν με τον δήμο Μέριτς του νομού Αδριανούπολης. Περίμεναν δύο έτη για την έγκριση και εντέλει το συμβούλιο το εξέτασε και το απέρριψε. Ανέφεραν πως ¨δεν μπορεί να γίνει αδελφοποίηση με δήμο με τον οποίο παλιότερα δεν υπήρχε καμία συνεργασία¨.

Ο δήμαρχος κύριος Τζεμίλ περιέγραψε τα προβλήματα που βίωσε στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού:

Όταν σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τη Ε,Ε., ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίσαμε να θέσουμε ως όρο την γνώση τουρκικών για τη πρόσληψη τριών ατόμων στο Κέντρο Κοινωνικής Βοήθειας, απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ.

(Μιλάμε για έναν δήμο πλήρως τουρκικό)

Όταν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόσληψη αυτών των ατόμων, ομόφωνα αποφασίστηκε μεταξύ των χαρακτηριστικών  και ο όρος να ξέρουν τουρκικά. Ακολούθως την αγγελία που θα δημοσιεύαμε την στείλαμε στο ΑΣΕΠ κι στείλαμε και πρόσθετο έγγραφο σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να αποδείξουν τα άτομα την γνώση τουρκικών. Σε απάντηση που μας έστειλαν ανέφεραν γραπτώς πως η γνώση των τουρκικών θα μπορούσε να πιστοποιηθεί από το πανεπιστήμιο της Αθήνας ή με πιστοποίηση από το TÖMER . Στην κατεύθυνση αυτών των οδηγιών δημοσιεύσαμε την προκήρυξη στις εφημερίδες και άρχισαν οι αιτήσεις.

Αλλά σε αυτό το διάστημα ο ελληνικός τύπος άρχισε μια καμπάνια σπίλωσης ταυτίζοντας τον όρο περί γνώσης τουρκικών με  ρατσισμό, διακρίσεις και νοθεία¨.

Επί τρεις εβδομάδες το θέμα δεν έφευγε από τις στήλες, ενώ στην βουλή το κόμμα της Χρυσής Αυγής υπέβαλλε ερώτηση σχετικά με το θέμα και ζήτησε την απομάκρυνση του δημάρχου.

Επίσης οι ΑΝΕΛ και δυστυχώς και η τοπική οργάνωση της ΝΔ δημοσίευσαν ανακοινώσεις με τις οποίες με κατήγγειλαν. Ακολούθως άρχισε εισαγγελική έρευνα.

Στη εισαγγελία υπέβαλλα γραπτή κατάθεση σχετικά με το θέμα. Επίσης παρέδωσα προσωπικά όλα τα σχετικά έγραφα στην εισαγγελία. Η έρευνα συνεχίζεται. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα ασκηθεί ή όχι δίωξη.

Μετά από αυτό το περιστατικό και αφού άρχισε η καμπάνια σπίλωσης στον τοπικό ελληνικό τύπο της Ξάνθης, ο δήμαρχος Αβδήρων με τον οποίο είχαμε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας  στο θέμα του τεχνικού προσωπικού, μονόπλευρα το ακύρωσε. Μου τηλεφώνησε και μου είπε: ¨Πλέον η δουλειά σου είναι πολύ δύσκολη. Πλέον κανείς δεν θα σε βοηθά. Απέναντι σου όλοι θα κρατήσουν στάση. Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό¨.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Ξάνθης μετά από τον όρο περί γνώσης τουρκικών, ακολουθούν μια συμπεριφορά απομάκρυνσης από το πρόσωπο μου και από τον δήμο μας. Ούτε απαντάνε στα τηλεφωνήματα μου.

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους δήμους είναι σημαντική. Κατά την προετοιμασία αλλά και κατά την εφαρμογή των σχεδίων μας υπάρχουν επιτροπές παρακολούθησης. Καθώς στους διαγωνισμούς για τις ηλεκτρολογικές εργασίες δεν διαθέτουμε ηλεκτρολόγο μηχανικό και Ξάνθη και Άβδηρα δεν συναινούν σε συνεργασία, αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην εφαρμογή των σχεδίων μας.¨

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Σε έναν τόσο μικρό δήμο χίλια τόσα προβλήματα του βάζουν. Σχεδιάστηκε ένα logo για τον δήμο, Η Αθήνα δεν το εγκρίνει με τίποτε. Ο δήμαρχος μας το έδειξε. Μια γέφυρα και εκατέρωθεν μιναρέδες. Μάθαμε πως επί τρία έτη περιμένουν. Πιστεύουν πως μια μέρα θα έρθει η έγκριση.

Δηλαδή…

Δηλαδή το εξής:  Δύσκολο να είσαι Τούρκος στην Δυτική Θράκη

Για την επίλυση αυτών των θεμάτων χρειάζεται βούληση ανωτάτου επιπέδου και τώρα ακριβώς είναι ο καιρός.

http://www.yenisafak.com/yazarlar/mehmetseker/bati-trakyada-turk-olmak-zor-2040927

4/11/2017

Previous Article

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Next Article

H ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *