Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΤΣΜΕΤΤΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ BTTDD

0 σχόλια Share:


…………………

Φυσικά παρά το ότι εμείς ως σύλλογος είμαστε και ζούμε  εντός της Τουρκικής Δημοκρατίας, η μια μας πλευρά βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων, από την άλλη πλευρά του ποταμού.  Στην Δυτική Θράκη από την συνθήκη της Λωζάννης και μετά συνεχίζουμε τον αγώνα ύπαρξης μας. Αλλά δυστυχώς μαζί με την επιστροφή στα χρόνια της δεκαετίας του 80 της κλοπής  δικαιωμάτων, με λύπη μας δεν μπορέσαμε να δούμε την δέουσα ευαισθησία από την πλευρά των γειτόνων μας.

Σήμερα από εδώ, για μια ακόμη φορά επιθυμώ να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Λέω λοιπόν πως Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο πραγματικότητες της γεωγραφίας. Αμφότερες υποχρεωμένες να ζήσουν μαζί. Ελάτε λύστε το θέμα της Κύπρου, λύστε και το θέμα του Αιγαίου, ελάτε και στο θέμα της Δυτικής Θράκης, δείξτε πια και στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης την ευαισθησία που δείχτηκε για τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης. Σταματήστε να αρνείστε την εθνική ταυτότητα αυτών των ανθρώπων, κρεμάστε στην θέση τους τις πινακίδες των συλλόγων, ελάτε και αναγνωρίστε τους λαϊκά εκλεγμένους μουφτήδες μας, τερματίστε πια την θητεία των μουφτήδων-μαριονέτες που διορίσατε εκεί και δεν αναγνωρίζονται από εμάς. Ελάτε και σταματήστε τις επεμβάσεις στα εκεί μειονοτικά σχολεία. Ελάτε και αναγνωρίστε όπως υποσχεθήκατε το 1923 τα δικαιώματα αυτής της κοινότητας, ώστε αυτή κοινότητα να ζήσει στην Ελλάδα, στην χώρα που αποκαλούμε πατρίδα μας μέσα σε γαλήνη. Εμείς ποτέ δεν στραφήκαμε  κατά της εδαφικής ακεραιότητας και κατά του κράτους της Ελλάδας. Η κοινότητα αυτή ούτε καν σκέφτεται κάτι τέτοιο.

………………..

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/ipsalada-toprak-toreninin-29su-gerceklestirildi.html

17/5/2017

Σχ: Τι μας λέει ο κ.  Χουσείν δηλαδή;  Πως αν και ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του υποστηρίζουν ΣΕ ΟΛΑ και πάντα την τουρκικη εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα θα πρέπει να τους αποδεχθεί ως αξιόπιστους και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους…. Να παραβλέψουμε και την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ καi τα μαύρα λεφτά που δέχονται από τις τουρκικές υπηρεσίες και να αφουγκραστούμε ως Ελλάδα τα αιτήματα τους…

 

Previous Article

19η Μαίου 1919…

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *