Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια Share:

Σημαντικά μηνύματα από τον Ερντογάν

O πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν δήλωσε: ¨Εμείς δεν είμαστε θυρωροί. Έχουμε μια τιμή, μια ευαισθησία, θα καθόμαστε ακόμη να παρακαλάμε αυτούς «σας παρακαλώ βάλετε μας μέσα» ; Στις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα επιχείρησης στην Ράκκα, τους είπαμε πως «Εμείς δεν μετέχουμε σε επιχείρηση μαζί με τρομοκρατική οργάνωση και ότι εάν αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελέσουν απειλή για την πατρίδα μου, τότε στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής θα κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας. Από τώρα το δηλώνουμε πως θα πράξουμε ανάλογα, χωρίς ούτε να μιλήσουμε ούτε να συμβουλευτούμε κανέναν».

…………….

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία στην Ε.Ε. είπε: ¨Συγνώμη αλλά υπάρχει μια Ε.Ε. η οποία επί 54 χρόνια στην πύλη της έχει κάνει την χώρα να μετανιώνει που γεννήθηκε. Μετά από εμάς και ποιοι δεν ήρθαν. Όλους τους πήραν. Ποια είναι λοιπόν η αμαρτία της Τουρκίας και δεν την παίρνετε; Ποια η ιδιαιτερότητα αυτών που υπέβαλλαν αίτημα πολύ αργότερα από εμάς και τους δεχτήκατε;  Μήπως αυτοί είναι πιο ισχυροί από την Τουρκία; Έχουμε κάθε είδους συνομιλίες. Εάν σε αυτές τις συνομιλίες μας οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συνεχίσουν να μας προσεγγίζουν δίκαια και θετικά, τότε θα τν συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο. Εάν όχι, τότε φυσικά θα δούμε τι λύση θα βρούμε μόνοι μας. Εμείς δεν είμαστε θυρωροί. Έχουμε μια τιμή, μια ευαισθησία, θα καθόμαστε ακόμη να παρακαλάμε αυτούς «σας παρακαλώ βάλετε μας μέσα» ;

……………..

Κανείς δεν μπορεί να μου πει πως ο στόχος των γεγονότων του πάρκου Γκεζί ήταν 5-6 δέντρα. Κανείς δεν μπορεί να μου πει πως η διαδικασία της 17-25 Δεκεμβρίου έγιανε για την διασφάλιση της δικαιοσύνης και την εφαρμογή του νόμου. Κανείς δεν μπορεί να μου πει πως οι δράσεις με τις τάφρους που είχε αρχίσει η διασπαστική τρομοκρατική οργάνωση και το κόμμα που αυτή κατευθύνει, πως είχε αθώους σκοπούς.

……………..

Η Ελλάδα έχει χρέος 400 δις ευρώ. Αλλά παρέχοντας στήριξη στα ώπα-ώπα, προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια. Σας παρακαλώ να βλέπουμε αυτές τις αλήθειες.

…………..

Το κεφάλαιο στο οποίο φτάσαμε αυτή την στιγμή είναι το 14ο. Γάλλος ΥΠΕ του ποιου το όνομα δεν θα δώσω, μου είπε πως ¨Μάταια προσπαθείτε, δεν θα σας δεχτούν¨.
…………….

Με αυτή την λογική δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνέχεια.  Σε Γερμανία και Βέλγιο γίνονται κάθε είδους επιθέσεις κατά του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Δηλαδή δεν θα επιτρέπουν στον υπουργό Εξωτερικών μου να πετάξει και εμείς ακόμη θα λέμε «σας παρακαλώ δεχτείτε μας» ; Συγχωράτε με αλλά εσείς είστε μια δύναμη στην οικονομία. Και εσείς με τον ομόλογο σας θα μιλούσατε μέχρι κάποιου σημείου στην πύλη του. Μετά θα λέγατε άντε στο καλό και θα συνεχίζατε τον δρόμο σας. Δεν επιτρέπω να καταπατούν την τιμή και την δόξα αυτού του έθνους.
…………………..

Την Συρία και το Ιράκ κάποιοι μπορεί να τις βλέπουν ως πεδίο πολέμου ισχύος. Για εμάς είναι αναπόσπαστα μέρη μας. Είναι θέμα επιβίωσης μας.

……………..

http://www.dha.com.tr/erdogan-tusiad-toplantisinda-konusuyor_1512393.html

19/5/2017

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΤΣΜΕΤΤΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ BTTDD

Next Article

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Δ. – Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *