Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

No Comments Share:

Ανακοίνωση

89e936ab1af480cb8fbeb534c0a342d0_XL

Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης βλέπουμε με θαυμασμό την ενότητα και ομοψυχία που επέδειξε η μειονότητα στις πρόωρες γενικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και την επιτυχία της εκλογής 4 βουλευτών. Ακολούθως όμως υπήρξαν γεγονότα που στενοχώρησαν και ανησύχησαν την  μειονότητα και ως εκ τούτου και την Συμβουλευτική Επιτροπή.

Δηλώνουμε προς την κοινή γνώμη πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει εκ νέου την ιστορία και να κάνει πολιτική πάνω στις εμπειρίες και τους πόνους του παρελθόντος. Τονίζουμε πως είναι ανάγκη να παραμένουμε άγρυπνοι σχετικά με τα σχέδια με τα οποία  βρέθηκε αντιμέτωπο το τουρκικό έθνος στον πόλεμο του 93, στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελώντας και το πραγματικό θύμα αυτών των πολέμων.

Επιθυμούμε οι βουλευτές να εξετάσουν βαθιά την τουρκική ιστορία και να δούνε πως δεν υπάρχει σε αυτήν καμία ντροπιαστική για το έθνος μας σελίδα. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να μάθουν το τι καταφύγιο καταπιεσμένων υπήρξε ανά την ιστορία το τουρκικό έθνος, όπως και τι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο αγώνας ανεξαρτησίας του τουρκικού έθνους για τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα  καταπιεσμένων εθνών σε Αφρική και Ασία.

……………..

……………..

Πιστεύουμε πως οι βουλευτές μας ανεξάρτητα από το πόσες ψήφους πήραν ή με ποιόν βγήκαν, θα πρέπει πάντα στο μυαλό τους να θυμούνται πως βρίσκονται σήμερα στην βουλή επειδή είναι μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Επιθυμούμε επίσης να υπενθυμίσουμε πως εάν αυτή η κοινότητα δεν ήταν ζωντανή και ενεργητική, δεν θα νοιαζόταν για τις πολιτικές κινήσεις μεμονωμένων μελών της. Να εστιάσουμε επίσης στο ότι μόνο αν όλα τα μέλη της μειονότητας κινούνται μέσα σε ενότητα και ομοψυχία θα μπορέσουν να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους.

Ευχόμαστε οι κύριοι βουλευτές να μην ξεχνάνε πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης που είναι η πιο ειρηνική και πολιτισμένη μειονότητα του κόσμου έχει ως μόνο αίτημα την διεκδίκηση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης, από το διεθνές δίκαιο και από το επίπεδο πολιτισμού που έχει φτάσει η ανθρωπότητα, ενώ το μόνο ντέρτι της είναι  να ζει ανθρώπινα και να ανατρέφει τα παιδιά της στην κατεύθυνση της ταυτότητας και της πνευματικότητας τους. Υπογραμμίζουμε πως κανείς και πολύ περισσότερο οι εκλεγέντες με τις ψήφους των, δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει το παρελθόν αυτών των ανθρώπων που ιδρώνουν μέρα-νύχτα στα χωράφια για να διασφαλίσουν την τροφή.

……………..

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί  14/10/2015

Σχ : Η ενόχληση των πρακτόρων της Άγκυρας που συνέταξαν το κείμενο προέκυψε από την παρουσία των βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά στην τελετή για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Previous Article

ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *