Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

No Comments Share:

Ιστοσελίδα του περιοδικού Αζινλίκτσα  30-10-2010

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) Φερρούχ Οζκάν,

Η παραίτηση του Φερρούχ Οζκάν αναφέρθηκε σε σημείωμα της γραμματείας του  BTTDD σχετικό με την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ σχετικά με την τελετή της 29 Οκτωβρίου. 

Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφερόταν πως ο Οζκάν λόγω της παραίτησης του δεν θα μπορούσε να μετάσχει στην τελετή της προεδρίας.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 27 Ιουνίου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί τέως και νυν πρόεδροι συλλόγων Δυτικοθρακιωτών και με μια κοινή ανακοίνωση τύπου καλούσαν τον Φερρούχ Οζκάν και το διοικητικό συμβούλιο του BTTDD να παραιτηθεί.

Ποιος θα έρθει στη θέση του ;

Είναι γνωστό πως  εδώ και πολύ καιρό ο γενικός διευθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν θέλει να φέρει σε αυτή τη θέση (του προέδρου του BTTDD) τον πρόεδρο του παραρτήματος Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου. Αναμένεται πως η επιλογή αυτή θα ενισχυθεί και από το ότι ο υπεύθυνος για τους Τούρκους του εξωτερικού υπουργός Φαρούκ Τσελίκ αν και κατάγεται από το Άρτβιν, είναι βουλευτής Προύσας.

Δεν διέφυγε επίσης της προσοχής το ότι ο υπουργός Τσελίκ στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την επιτροπή από την Δυτική Θράκη, αντί για κάποιον από την κεντρική διοίκηση του  BTTDD είχε φέρει μαζί του έναν πρόεδρο τοπικού  συλλόγου (Χακάν Τσαβούσογλου), και αυτό σχολιάστηκε πως το κόμμα ΑΚΠ επιθυμεί να δει τον Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρο του BTTD.

Αναμένεται πως στην συνέλευση που θα γίνει εκτός από τον Χακάν Τσαβούσογλου, υποψηφιότητα θα βάλει και ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ.

Σχόλιο :  Ο κύριος Χαλίτ Ερέν φέρεται να παίζει ποικιλοτρόπως σημαντικό ρόλο στη Θράκη. Είναι πολλά τα λεφτά του IRCICA…

Previous Article

ΔΕΞΙΩΣΗ 29ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Next Article

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *