Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ ΚΑΙ ΒΤΤDD AΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ¨…

1 Comment Share:

O Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ –πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Θράκης (TIAD) που έχει έδρα την Δυτική Θράκη,  δήλωσε πως ¨Δουλειά μας είναι η εμπορική διπλωματία¨

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ που ταυτόχρονα ασκεί και τα καθήκοντα προέδρου στην Διεύθυνση  Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ελλάδας, επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD). Στην επίσκεψη  εκεί μετείχαν και μέλη του Δ.Σ. του TIAD, ενώ ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Εμινλατίφ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία εκεί του Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ-γιού του θρυλικού ηγέτη των Τούρκων τη Δυτικής Θράκης Αχμέτ Σαδίκ. Ο Εμινλατίφ ενημέρωσε σχετικά μ τον σύλλογο και τις δραστηριότητες του και περιέγραψε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Τουρκία, απέκτησαν σημαντικά κέρδη όπως είναι η μακρά άδεια παραμονής.

Ζητάμε μόνο τα δικαιώματα μας…
Ο Εμινλατίφ είπε πως συνεχίζονται τα προβλήματα μα την πατρίδα τους την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας : ¨Πρέπει μέσα από ενότητα και ομοψυχία να κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας στην Αθήνα. Εμείς σε αυτό το σημείο κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε όλοι σε θέση να στηρίξουμε αυτή την ¨εθνική υπόθεση¨ .  Στον δρόμο αυτόν ενίοτε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άδικες κριτικές από τον τύπο της Ελλάδας. Εμείς σεβόμαστε τους νόμους της πατρίδας μας. Εμείς ζητάμε και αγωνιζόμαστε να δοθούν τα πολιτικά και μειονοτικά δικαιώματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Είμαστε Τούρκοι, είμαστε μουσουλμάνοι, το μέλλον είναι δικό μας. ¨Ο Εμινλατίφ ανέφερε πως και ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ σε αυτό το αγώνα έδωσε ως μάρτυρα τον πατέρα του και είπε πως ¨Παρά ταύτα δεν αποσύρθηκε. Συμβάλει σημαντικά στον αγώνα στο οικονομικό πεδίο. Αισθανόμαστε περήφανοι για αυτόν¨.
Ο Λεβεντ Σαδίκ Αχμέτ –πρόεδρος του TIAD, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στο παράρτημα Προύσας του BTTDD και ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή.  Ο Αχμέτ συνεχάρη την διοίκηση του BTTDD για τις εργασίες τους και είπε πως αν και βρίσκονται σε διαφορετικά πεδία και ο BTTDD και ο TIAD εξυπηρετούν την ίδια υπόθεση. Είπε πως ο TIAD είναι ανοιχτός σε όλους, πως δεν κάνουν διαχωρισμούς θρησκείας , γλώσσας και καταγωγής και τόνισε πως το κριτήριο που προβάλλουν είναι αυτό της τιμιότητας και της εργατικότητας.

Πλέον πρέπει να σπάσουμε το καβούκι μας…

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ υπογράμμισε πως είναι ανάγκη οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να σπάσουν το καβούκι τους και είπε: ¨Πρέπει να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να προβάλλουμε σε πρώτο πλάνο του τίμιους και πετυχημένους φίλους μας. Δεν πετυχαίνουμε να εργαζόμαστε ομαδικά. Σε αυτό επηρεάζουν παράγοντες όπως η ψυχολογία της μειονότητας, το επίπεδο εκπαίδευσης της κοινωνίας, όπως και ότι λίγο μεταξύ των μεγαλυτέρων μας είναι επιχειρηματίες… Εμείς ως TIAD στο πεδίο αυτό προσπαθούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα. Βγήκαμε σε αυτό τον δρόμο για να κάνουμε το καλύτερο. Δουλειά μας είναι η εμπορική διπλωματία¨.

……………

……………

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/15100-levent-sadik-ahmet-mz-tcar-dplomas.html

7/12/2018

Σχ: Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε με τι εγγυήσεις δανειοδότησαν οι τουρκικές τράπεζες τον Λεβέντ Αχμέτ για να κάνει την 2 εκ. ευρώ επένδυση του την Θράκη Διότι καλές οι επενδύσεις και καλοδεχούμενες, αλλά καλά είναι να υπάρχει και η ανάλογη διαφάνεια για την προέλευση των κεφαλαίων. Πολύ περισσότερο από κάποιον που δηλώνει πως ασκεί εμπορική διπλωματία. Εμείς πάντως  νομίζαμε πως αυτό το κάνουν οι αρμόδιοι διπλωμάτες. Εκτός αν ο κ. Σαδίκ δεν είναι μόνο επιχειρηματίας.  

 

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ : ¨ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;¨

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *