TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκόψυχου συλλόγου για το κλίμα λέει της ¨κατασυκοφάντησης¨σε βάρος του….

0 σχόλια Share:

Διαπιστώνουμε μετά λύπης μια απίστευτη εκστρατεία αμαύρωσης και κατασυκοφάντησης που στρέφεται εναντίον του Συλλόγου μας τόσο από ορισμένα ΜΜΕ όσο και από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατόπιν των εγκαινίων του παραρτήματος μας στην Ξάνθη επί της οδού Θ. Δούκα, στα όποια εκτός των λοιπών εξεχουσών προσωπικοτήτων της τοπικής μας κοινωνίας, μας τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

Στην εκστρατεία αυτή μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα οι ανυπόστατοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί ότι ο Σύλλογος μας είναι παράνομος και αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης.

Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τα παρακάτω:

Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου μας είναι `Σύλλογος  Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης` (ΣΕΜΔΘ) ο οποίος ιδρύθηκε το έτος 1982 στην πόλη της Κομοτηνής κι έκτοτε  λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Στο πλαίσιο αυτό, ανταποδίδουμε στο έπακρο οποιεσδήποτε κακόβουλες και απαξιωτικές αναφορές που στοχεύουν την εθνική ταυτότητα των μελών μας.
Είναι προφανές το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της εκστρατείας αυτής δεν δύνανται να εξηγήσουν πως ο Σύλλογος μας με έτος ίδρυσης το 1982, αντίκειται στην Συνθήκη της Λωζάννης.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Σύλλογος μας είχε στο παρελθόν άριστη διασυλλογική συνεργασία με αυτούς που μας επισυνάπτουν αυτές τις παράλογες κατηγορίες. Για του λόγου το αληθές, βλέπετε και τις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.(www.btaytd.org)
Κατακρίνουμε, καταγγέλλουμε και δεν αποδεχόμαστε κάθε λογής σοβινιστικές προσεγγίσεις που ελπίζαμε και πιστεύαμε ότι αποτελούν στοιχειά του παρελθόντος, αλλά εξακολουθούν να στοιχειώνουν ορισμένους κύκλους της χώρας μας.
Ως Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας κατά αυτών που πραγματοποιούν αυτές τις αβάσιμες και ανυπόστατες επιθέσεις.

Δ.Σ. Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης

www.btaytd.org   22/10/2019

 

Σχ: Εμείς απλά να θυμίσουμε μερικές από τις δραστηριότητες του συλλόγου αυτού

– Πολλές φορές στέλνει εκπροσώπους του σε διάφορα διεθνή φόρα εκθέτοντας απόψεις που ΠΑΝΤΟΤΕ είναι ταυτόσημες με αυτές της Τουρκίας.

– Στο παρελθόν ο δήμος Κομοτηνής αναγκάστηκε και προέβη σε σφράγιση των παράνομων νηπιαγωγείων που λειτουργούσε αυτός ο σύλλογος. Τώρα το που έβρισκε τα χρήματα για να τα λειτουργεί, δεν ξέρουμε…

– Ποτέ δεν έχουν εκφράσει δημόσια κάποια θέση που να αφίσταται από τις επίσημες θέσεις της Τουρκίας. 

– Στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου ένας από τους ομιλητές, είχε υπονοήσει σαφώς πως ήταν προαποφασισμένο το ποιός θα γινόταν πρόεδρος στον Σύλλογο. Άραγε από ποιόν πάρθηκε αυτή η απόφαση ;

Κι εν πάση περιπτώση τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε (τόσο)  θέμα με τον BTAYTD αλλά με τον Τσέπελη…

Previous Article

Τραμπ : ¨Έδωσα εντολή για άρση των κυρώσεων προς την Τουρκία¨

Next Article

Ερντογάν : ¨Αν οι Ρώσοι δεν τηρήσουν την συμφωνία¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *