Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

0 σχόλια Share:

 

 

Τιμήθηκαν ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι και οι μάρτυρες του Τσανάκκαλε

 

Στις 16/3/2018 πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Τουρκικής Νεολάιας Κομοτηνής η ¨Βραδιά Τιμής Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι και των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε¨ που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης(BTAYTD).

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο τουρκολόγος Δρ Μουμίν Μουμίν, ενώ παρόντες ήταν ο Ερτζάν Αχμέτ-πρόεδρος του  BTAYTD, ο υποπρόξενος Ιμπραήμ Ισίκ, οικογένειες και παιδιά.

Στις εναρκτήριες ομιλίες ο πρόεδρος Ερτζάν Aχμέτ και ο υποπρόξενος Ιμπραήμ Ισίκ ευχαρίστησαν τον BTAYTD για την διοργάνωση της εκδήλωσης και ευχήθηκαν επιτυχίες.

Ο Δρ. Μουμίν Μουμίν είπε πως διοργάνωσαν την εκδήλωση λόγω της 12/3 (Ημέρα θέσπισης του εθνικού ύμνου)  και της 18/3-Ημέρας Μνήμης των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε. Περιέγραψε πως ο Μεχμέτ Ακίφ ήταν ο στιχουργός του Εθνικού Ύμνου και εθνικός ποιητής της πατρίδας, παρέθεσε περιστατικά από την ζωή του και αναφέρθηκε στο πιο σημαντικό του έργο το Σαφαχάτ. Ο Μουμίν τέλος υπενθύμισε πως ο Ακίφ είχε δηλώσει ¨Ο Αλλάχ να μην δώσει να γράψει αυτό το έθνος ξανά εθνικό ύμνο¨.

Ανέφερε επίσης πως ο Ακίφ δεν είδε το Τσανάκκαλε, δεν μετείχε στον πόλεμο, αλλά παρόλα αυτά έγραψε το πολύ συγκινητικό ποίημα ¨Το απόρθητο Τσαννάκκαλε¨

Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που ανέγνωσαν μαθητές, με το παραδοσιακό τραγούδι για το Τσανάκκαλε και με χάρισμα στα παιδιά του βιβλίου ¨Σαφαχάτ¨ του Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι.

 

https://rodopruzgari.com/component/k2/item/7596-mehmet-akif-ersoy-ve-%C3%A7anakkale-%C5%9Fehitleri-an%C4%B1ld%C4%B1.html

16/3/2018

Previous Article

35 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

Κάλεσαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής για εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Donec ut Aenean elit. fringilla efficitur. ut