Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

0 σχόλια Share:

Πλατεία  και φιλανθρωπική εκδήλωση

Ozan_Ahmetoglu

Οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις των τελευταίων 10 ετών των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι από τις πιο ωραίες, σημαντικές και επιτυχημένες εκδηλώσεις.

………………

Τις περασμένες μέρες ο σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης υπέβαλλε αίτημα στους δήμους Κομοτηνής και Ξάνθης για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Οι οργανώσεις θα γινόταν στην μεν Κομοτηνή στο χώρο του πάρκινγκ της νομαρχίας και στην Ξάνθη στην πλατεία της πόλης. Ο λόγος για τον οποίο λέω ¨θα γινόταν¨ είναι η ¨ακατανόητη¨ απόφαση του δήμου Ξάνθης, μια απόφαση ¨διακρίσεων¨ και ¨αποκλεισμού¨ !

Όταν το άκουσα δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Ο δήμος Ξάνθης απέρριψε το σχετικό αίτημα για φιλανθρωπική εκδήλωση στην πλατεία της πόλης ! Μπορείτε να διαβάσετε την είδηση στην εφημερίδα μας. Το αίτημα του μειονοτικού συλλόγου για διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης απορρίφθηκε με σαθρές δικαιολογίες του τύπου ¨Ποιος είναι αυτός ο σύλλογος, ποιοί οι σκοποί του¨ και ¨αυτή εκδήλωση θα έχει παρά πολύ κόσμο¨.  Δεν υπάρχει καμία μα καμία σωστή δικαιολογία για αυτήν την απόφαση. Εάν υπήρχαν κάποια τεχνικά θέματα (που δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υπήρχαν) τότε θα έπρεπε να αποδοθεί ένα άλλο μέρος. Όμως ούτε και αυτό έγινε. Στην σχετική επιτροπή ψήφισαν 7 άτομα. Εξ αυτών οι 6 ψήφισαν ¨όχι¨ και ένας μόνο ¨ναι¨. Αυτός ήταν ο καταγόμενος από τα Κιμμέρια Λεβέντ Καραοσμάν.

Η απόφαση αυτού του δήμου Ξάνθης είναι άκρως αντιδημοκρατική, απόφαση διακρίσεων και αποκλεισμού. Αυτό είναι. Ο δήμος Ξάνθης με αυτήν του την απόφαση έδειξε πως δεν ήθελε να δει την μειονοτική κοινωνία, τον μειονοτικό φορέα να διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία της πόλης καθώς αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να το χωνέψει ! Πέραν τούτου ουδέν. Μα καλά οι Τούρκοι που ζούνε στην Ξάνθη δεν πληρώνουν φόρους ; Φυσικά πληρώνουν. Δεν έχουν μήπως το δικαίωμα όπως οι άλλοι πολίτες να επωφελούνται από την πλατεία της πόλης ; Δεν έχουν δικαίωμα να οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αυτή την πόλη ; Όταν την ώρα που σχεδόν καθημερινά στην πλατεία της Ξάνθης γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και την πρώτη φορά που το ζητά η μειονότητα της απαντάνε ¨ΟΧΙ εσύ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις εδώ τον χώρο¨, αυτό δεν είναι ρατσισμός ;

…………….

…………….

Οζάν Αχμέτογλου

Εφ. Γκιουντέμ  19/10/2015

Σχ : Η αλήθεια είναι πως ίσως θα έπρεπε να τους  πούνε ανοιχτά πως ¨ δεν δίνουμε την πλατεία στον σύλλογο αυτό διότι απλά λειτουργεί σαν ιμάντας και φερέφωνο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας¨. Τίποτε άλλο.   

Previous Article

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Next Article

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!