Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

No Comments Share:

Τι θέλει ο κύριος Τσίπρας ;

Cengiz

Ο Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ¨Η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας και η επίλυση των διαφορών είναι θέματα συνδεδεμένα με την επίλυση του Κυπριακού. Κατά την γνώμη μου αυτό ταυτόχρονα σημαίνει : Τα σχετικά με την μειονότητα θέματα και η επίλθυση των διαφορών είναι συνδεδεμένα με το Κυπριακό.

Πάντοτε δεν το λέμε για, πως ενώ η Τουρκία αποδίδει τα δικαιώματα των Ρωμιών στην Τουρκία, θεσπίζει θετικές διακρίσεις για να ικανοποιήσει αιτήματα τους και μάλιστα τους αναγνωρίζει και δικαιώματα που δεν υπάρχουν στην συνθήκη της Λωζάννης αλλά και στον κόσμο όλο, η Ελλάδα γιατί δεν κάνει το αντίστοιχο ;  Ο Τσίπρας λοιπόν με τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ εξάλειψε τις απορίες μας. Εν ολίγοις ο Τσίπρας λέει πως εάν δεν λυθεί το Κυπριακό δεν πρόκειται λυθούν και τα θέματα στην δυτική Θράκη. Και με κάποιο τρόπο παραδέχεται και το εξής : ¨Για όσο η Τουρκία δεν παραδίδει σε εμάς με τους δικού μας όρους την Κύπρο, εμείς όχι δικαιώματα δεν θα αποδώσουμε αλλά θα συνεχίζουμε να κάνουμε αδικίες πάνω στις αδικίες¨.


Βλέποντας το ευρύτερα, από την γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Mr Τσίπρας καταλαβαίνουμε πως λέει πως ¨Προτεραιότητα δεν είναι η ανθρωπιά, αλλά οι άνθρωποι μου και τα συμφέροντα μου¨.To γιατί μιλάω για Mr Τσίπρα, θα το εξηγήσω όταν έρθει ο καιρός.
Λέμε πως η Τουρκία αποδίδει δικαιώματα στους Ρωμιούς, αλλά η Ελλάδα δεν αποδίδει στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης…Ή μάλλον αποδίδει αλλά από την ανάποδη… Κάνει ότι περνά από το χέρι του για να δυσκολέψει την ζωή της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Η Τουρκία ανοίγει σχολεία, ενώ η Ελλάδα κλείνει και δεν επιτρέπει να ανοίξουν νέα. Μάλιστα δεν επιτρέπει καν την δημιουργία νέων τάξεων που χρειάζονται λόγω πολλών μαθητών. Επεμβαίνει στην θρησκευτική ζωή της μειονότητας και επιβάλει ιμάμηδες και θρησκευτικούς λειτουργούς σε σχολεία και τζαμιά.

Θα λυθεί λοιπόν το Κυπριακό ; Θα βρεθεί μια λύση πειστική και για τις δύο πλευρές ; Βλέποντας τις δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων μπορούμε να πούμε πως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

Στο θέμα του Κυπριακού η Ελλάδα κρατά μια στάση του ¨πάντα να παίρνει¨ και ¨να μην δίνει τίποτε¨. Από εδώ καταλαβαίνουμε πως η Ελλάδα ακόμη και αν κάτσει μια μέρα στο τραπέζι για λύση για την δυτική Θράκη, πάλι θα έχει την στάση του ¨πάντα να παίρνει και να μην δίνει τίποτε¨, δηλαδή αδιάλλακτη στάση. Κάτι που σημαίνει αδιέξοδο.

Υπό αυτό το πλαίσιο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε πρόκειται για την Κύπρο, είτε για τα θέματα της μειονότητας, για όσο δεν αλλάζει η εθνική πολιτική της Ελλάδας δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν σε λύση. Το ελληνικό κράτος χτίστηκε πάνω στην εχθρότητα κατά της Τουρκίας και του Ισλάμ (το σχέδιο για τον εξ ανατολών κίνδυνο) και αυτό το συνεχίζεται αυστηρά. Για όσο δεν αλλάζει αυτή η αντίληψη περί εθνικής άμυνας και η νοοτροπία των πολιτικών που άλλωστε δεν συνάδουν με την γειτονία και την καλή προαίρεση, η Τουρκία θα συνεχίσει να θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή, ενώ η μειονότητα που αγωνίζεται για την τουρκική της ταυτότητα θα συνεχίσει να εκλαμβάνεται ως προέκταση/πράκτορας της Τουρκίας και δυνητικός εθνικός κίνδυνος.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το εξής. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι ακόμη και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την δυτική Θράκη στον ακροδεξιό του εταίρο που είναι εχθρός των Τούρκων και του Ισλάμ.

Ποια λογική υπηρετεί άραγε το γεγονός πως πήραν και έκαναν υφυπουργό έναν μη εκλεγέντα Δυτικοθρακιώτη παλιό πολιτικό που έχει σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ και μάλιστα είχε φιλοξενήσει τον αρχιτρομοκράτη ; Αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη πως κάποιοι έχουν λόγο στα εθνικά και αμυντικά θέματα. Δείτε τι κάνει ο Mr Τσίπρας ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης του αντιφασιστικού και ανθρωπιστικού κόμματος της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ ! Μα δεν είναι δυνατόν ! Πάνε εσύ ως ακροαριστερός, γίνε εταίρος με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και κάνε μέλος της κυβέρνησης έναν φασίστα που στο παρελθόν είχε στηρίξει ανοιχτά την τρομοκρατία !
…………………….

……………………

Τζεγκίζ Ομέρ

Εφ. Μιλλέτ 19/10/2015

Σχ : Ο αρθρογράφος φωτογραφίζει εδώ τον κ. Σγουρίδη. Και φυσικά όλα αυτά που του καταλογίζει είναι προς έπαινο και όχι προς ψόγο. Απλά ο Ομέρ εκφράζει τα συμφέροντα της Τουρκίας και μόνο.  Για την Ελλάδα μακάρι και άλλοι πολιτικοί να είχαν δείξει την θαρραλέα στάση του Σγουρίδη στο κουρδικό. Άντε να αφιερώσουμε και ένα βίντεο στον αρθρογράφo με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ¨τρομοκρατών¨στο Ντιγιαρμπακίρ

 

Previous Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΛΑΘΡΑΙΟ (!) ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *