Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ BTAYTD

No Comments Share:

Η BTAYTD ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ 7Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

f392dca2e0ea5962c7044bec76e29378_XL

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYΤD), μετείχε στο ¨7ο Εθνικό Συνέδριο Ανταλλαγής Πληθυσμών και Πολιτισμού Τούρκων των Βαλκανίων¨ που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Τουρκικού Πολιτισμού και Ανταλλάξιμων Σαμψούντας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013 στην Σαμψούντα, μετείχε εκ μέρους του BTAYTD το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου η Ντιλέκ Οσμάν. Η Ντιλέκ Οσμάν στο συνέδριο που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ παρουσίασε μια ανακοίνωση με τίτλο ¨Ο Δυτικοθρακιώτικος τουρκικός τύπος στον αγώνα ύπαρξης στα Βαλκάνια¨.

Η Ντιλέκ Οσμάν πήρε τον λόγο στην τέταρτη συνεδρία της δεύτερης μέρας, και περιέγραψε τις περιόδους και τα προβλήματα του τουρκικού τύπου στην Δυτική Θράκη στον αγώνα ύπαρξης που δίνει από την Λοζάννη έως τώρα.

Η Ντιλέκ Οσμάν τόνισε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης υπό κάθε συνθήκες συνέχισαν αδιάκοπα την έκδοση του γραπτού τύπου, και ότι οι τελευταίες ρυθμίσεις που έγιναν στον νόμο για τον τύπο, κατέστησαν έτι δυσκολότερη την ύπαρξη του τουρκικού τύπου στην Δυτική Θράκη.

Η Ντιλέκ Οσμάν στην ομιλία της αναφέρθηκε και στις βαριές ποινές που επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος του τουρκικού τύπου στην Δυτική Θράκη.

……

Διοικητικό Συμβούλιο του BTAYTD

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 7/10/2013

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ-ΜΠΑΓΙΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *