Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ-ΜΠΑΓΙΣ

No Comments Share:

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Κούρκουλας συναντήθηκε με τον υπουργό Ε.Ε. Μπαγίς

10072013-25

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Κούρκουλας στις 7/10/2013 ημέρα Δευτέρα, συναντήθηκε με τον υπουργό Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτή της Τουρκίας Εγεμέν Μπαγίς που επισκέφτηκε την Αθήνα.

Ο υπουργός Εγεμέν Μπαγίς κατά την έξοδο του από την συνάντηση που έγινε στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους είπε : ¨ Συζητήσαμε κάθε θέμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα θέματα Ε.Ε. , τα διμερή θέματα, το Κυπριακό, την κατάσταση της Τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα και την θεολογική σχολή της Χάλκης στην Τουρκία¨.

Ο Μπαγίς ανέφερε πως στην συνάντηση είχαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να ανταλλάξουν ιδέες και είπε πως ¨ Εμείς σε αυτά τα θέματα τονίσαμε πόσο ευαίσθητοι είμαστε στο θέμα των αμοιβαίων βημάτων καλής βούλησης, και όπως κάθε φορά τονίσαμε πως πρέπει να σπάσουμε τα τετριμμένα και να κάνουμε με θάρρος ταυτόχρονα εποικοδομητικά βήματα. Το τονίσαμε και σήμερα και θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε¨.

Ο Μπαγίς περιέγραψε πως στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της βίζας. και είπε πως παρά την καλόβουλη προσέγγιση της Τουρκίας, χώρες της Ε.Ε. προβάλλουν εμπόδια στο θέμα της βίζας. Ο Μπαγίς είπε πως ¨Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. εφαρμόζει βίζα σε εμάς¨ και συνέχισε λέγοντας ¨Είναι ανάγκη η Ελλάδα και τα άλλα μέλη της Ε.Ε. να καταργήσουν την βίζα που εφαρμόζουν στην Τουρκία. Την ώρα που οι Βολιβιανοί τουρίστες μπαίνουν δίχως βίζα, οι Τούρκοι τουρίστες περιμένουν στην ουρά¨.

……………..

Ο Μπαγίς αναφερόμενος στο θέμα της Δυτικής Θράκης δήλωσε : ¨Δυστυχώς τα περισσότερα φυσικά και νόμιμα δικαιώματα των τουρκικής καταγωγής ανθρώπων στην Δυτική Θράκη, απορρίπτονται. Είναι λυπηρό σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. που υπερηφανεύεται για την δημοκρατική της παράδοση να παραβιάζονται έτσι θεμελιώδη δικαιώματα. Εάν επιθυμούμε να αναπτύξουμε ασφαλείς και πειστικές σχέσεις, τότε είναι υποχρεωτικό να λυθούν αυτά τα προβλήματα¨.

Πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu 7/10/2013

Previous Article

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΙΟΥ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ BTAYTD

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *