Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

No Comments Share:

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις Στα πλαίσια αυτά νωρίς το πρωί της 12ης Ιουλίου επισκέφτηκε τον Γ.Γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης Άρη Γιαννακίδη στο γραφείο του, και εκεί για μισή ώρα αντάλλαξαν απόψεις.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν και ο εκτελεστικός γραμματέας Κώστας Κατσιμίγας και ο σύμβουλος της περιφέρειας Κάαν Μουμίν. Μετά από την ανταλλαγή δώρων μετά από την συνάντηση, έκαναν σύντομες δηλώσεις προς τον τύπο

Στην δήλωση του ο Γ.Γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης Άρη Γιαννακίδης ανέφερε πως ¨Σήμερα είχαμε την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου πρόξενου της Τουρκικής Δημοκρατίας και τον δέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση. Είχα την ευκαιρία να του περιγράψω σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η παραγωγή και η ανάπτυξη στην περιοχή μας. Του περιέγραψα τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης του έθεσα την σημασία και τις δυνατότητες των συνοριακών περιοχών Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας και ανέφερα πως πρέπει να βρούμε ένα κοινό περιβάλλον ανάπτυξης. Επίσης εξετάσαμε κοινά σχέδια που πρέπει να παραχθούν και να εφαρμοστούν για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των λαών, και του ευχήθηκα να έχει τύχη και καλές συνεργασίες.

Πρόξενος Ιλχάν Σενέρ : Πιστεύουμε στον δυναμισμό του ελληνικού λαού, θα πράξω ότι μπορώ για να προχωρήσουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής : ¨Ευχαριστώ τον Γραμματέα για τον χρόνο που μου αφιέρωσε. Του μετέφερα τα χαιρετίσματα από τον πρέσβη κύριο Κερίμ Ουράς στην Αθήνα. Καθώς τον γνώριζα και από πιο πριν δεν επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας, αλλά για μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Η θητεία του Γραμματέα για αυτή την περιοχή είναι μια τύχη. Η Ελλάδα περνά μια δύσκολη περίοδο αλλά εμείς πιστεύουμε στον δυναμισμό του ελληνικού λαού. Μακάρι οι Έλληνες φίλοι μας να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση το συντομότερο δυνατό. Εγώ όπως όλοι οι Τούρκοι διπλωμάτες στην Ελλάδα θα κάνω ότι μπορώ για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε κάθε επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως κατά την διάρκεια της θητείας μου θα έχουμε μια καλή συνεργασία με τον κύριο Γραμματέα. Του εύχομαι επιτυχία στις εργασίες του σας ευχαριστώ¨.

Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, μετά την επίσκεψη στον Άρη Γιαννακίδη πήγε στον δήμο Ιάσμου. Εκεί επισκέφτηκε στο γραφείο του, τον δήμαρχο Ισμέτ Καδή, και αντάλλαξαν απόψεις για τις εργασίες του δήμου και για άλλα θέματα. Ο Σενέρ ανέφερε πως η σημασία αυτής της επίσκεψης είναι πολύ διαφορετική καθώς ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και για αυτό έκανε εδώ την πρώτη επίσκεψη σε δήμαρχο και μετά είπε θα ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι.

Ο δήμαρχος Ισμέτ Καδή σχολιάζοντας την επίσκεψη στην εφημερίδα Μπιρλίκ είπε τα εξής : Σήμερα μας επισκέφτηκε ο νέος μας πρόξενος που μόλις ανέλαβε καθήκοντα. Επιθυμώ να εκφράσω την μεγάλη μου ευχαρίστηση για αυτήν την επίσκεψη. Του εύχομαι να έχει επιτυχίες. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης. Και ξέρει πολύ καλά την περιοχή μας. Και αυτό το αξιολογώ ως κάτι πολύ καλό και θετικό για εμάς. Εγώ λοιπόν μετά από αυτήν την επίσκεψη τον ευχαριστώ και του εύχομαι να έχει επιτυχίες κατά την διάρκεια της θητείας του στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη στον δήμο Ιάσμου, ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ πήγε στον νομό Ξάνθης και εκεί επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.

 Εφ. Μπιρλίκ 12/7/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *