Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον δήμαρχο Κομοτηνής

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ επ΄ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, συνεχίζει τις εθιμοτυπικές του επισκέψεις σε φορείς και συλλόγους στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Στα πλαίσια αυτά, στις 13/7/2012 επισκέφτηκε στο γραφείο του τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μεχμέτ Δεβετζίογλου και Ριτβάν Μολλά Ισά.

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ μετά την επίσκεψη έκανε μια σύντομη δήλωση στην οποία ανέφερε τα εξής : Η Ελλάδα έχει πολύ καλό δυναμικό για το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης. Υπάρχει ο τουρισμός και η ναυτιλία, αλλά το κυριότερο το ανεπτυγμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Πραγματοποίησα εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο. Δεν ήταν γνωριμίας επίσκεψη αλλά εθιμοτυπική. Διότι έχω συναντηθεί μαζί του και παλιότερα. Κατά την επίσκεψη που είχε κάνει εδώ ο κύριος πρέσβης μας, ήμουν και εγώ. Είχαμε μια επωφελή συνάντηση. Ο κύριος δήμαρχος έχει πολύ σοβαρά σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι Έλληνες φίλοι μας περνάν μια δύσκολη περίοδο. Αλλά εμείς πιστεύουμε στον δυναμισμό του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα έχει πολύ καλό δυναμικό για το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης. Υπάρχει ο τουρισμός, η ναυτιλία, αλλά και το κυριότεροι το εξελιγμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας. Και εμείς περάσαμε από παρόμοιες κρίσεις. Δεν υπάρχει κρίση που να μην προκαλεί πόνο στον κόσμο. Υπάρχει όμως και η εξής παροιμία. ¨ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό. Εμείς είμαστε σίγουροι πως ο ελληνικός λαός θα ενδυναμωθεί και θα ξεπεράσει αυτήν τη κρίση. Εγώ όπως κάθε Τούρκος διπλωμάτης στην Ελλάδα, θα πράξω ότι μπορώ για να προχωρήσουν περισσότερο και σε κάθε επίπεδο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εύχομαι στον δήμαρχο σε αυτά τα δύσκολα καθήκοντα που έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, να έχει επιτυχίες. Ευχαριστώ.¨

Μετά από την επίσκεψη ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης έκανε μια σύντομη δήλωση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του νέου πρόξενου. Ο Πετρίδης πρόσθεσε πως θα υπάρξει συνεργασία.

 Εφ. Μπιρλίκ 13/7/2012

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *