Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ

0 σχόλια Share:

O σύλλογος Νότιου Έβρου συνήλθε στο χωριό Μεσημβρία

0aa7d4caa4aa6ba40bb68af9cf8cc362_XL

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου, στις 12 Ιανουαρίου συνήλθε στο χωριό Μεσημβρία σε μια ανοιχτή για τον κόσμο συνεδρίαση.
Στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του συλλόγου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου αναφέρθηκε στα θέματα που έχει ο σύλλογος και ενημέρωσε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια.
O Μουσταφάογλου είπε πως ο σύλλογος έφτασε σε κάποιο σημείο, εξαπλώθηκε στην περιοχή σαν βεντάλια και μεγάλωσε σαν τα κύματα σε μικρή λίμνη. Ανέφερε πως στην 2η περίοδο εκλογής του, πρώτο πρόβλημα είναι πως δεν διαθέτουν εντευκτήριο, πως δεν μπόρεσαν ακόμη να κρεμάσουν πινακίδα και κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να στηρίξει τον σύλλογο και να δείξουν θάρρος.
Ο Μουσταφάογλου ανέφερε πως για να διαδοθεί ο σύλλογος θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά και ανακοίνωσε ως εξής τα μελλοντικά σχέδια :


1 – Ως σύλλογος στηρίζουμε τα γλέντια που θα οργανώσουν στα χωριά Μεσημβρία και Δίκελα οι νέοι μας. Εάν αυτά τα γλέντια γίνουν υπό την αιγίδα του συλλόγου μας, θα αυξηθεί περισσότερο η ενότητα και η ομοψυχία μας. Αυτά τα γλέντια μπορούν να μετατραπούν σε φεστιβάλ, όπως έγινε και με τις ανοιξιάτικες γιορτές μας.
2 – Το βασικό έσοδο στην περιοχή μας είναι οι ελιές. Στο έμβλημα μας υπάρχει το κλαδί ελιάς ως σύμβολο ειρήνης και αφθονίας. Οπωσδήποτε πρέπει να οργανώσουμε ένα ¨Φεστιβάλ πατητών ελιών¨. Αυτό το γεγονός θα συμβάλει οικονομικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
3- Πρέπει να οργανώσουμε με διάφορους ακόμη τρόπους το ¨Χιντρελλέζ και Γιορτές Άνοιξης¨ που παραδοσιακά οργανώνουμε ετησίως. Οι οικονομικές συνθήκες ζορίζουν τον σύλλογο μας.
4 – Είμαστε έτοιμοι πάντα για πολιτιστικά ταξίδια. Μόλις επιτευχθεί η απαραίτητη συμμετοχή, είμαστε έτοιμοι να πάμε σε όποια χώρα ή περιοχή θέλουμε.

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5378-güney-meriç-derneği-güvendik-köyünde-toplandı.html
13/1/2016

Previous Article

ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΑΓΙΠ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ…

Next Article

ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero luctus dapibus nec eleifend Phasellus ultricies