Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΑΓΙΠ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ…

0 σχόλια Share:

Διώξεις σε βάρος ακαδημαϊκών που υπέγραψαν την ανακοίνωση

140120161517439807450_2
Η Δρ. Λατιφέ Ακγιούζ-κοσμήτορας και καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Ντούζτζε, απομακρύνθηκε από την θέση της επειδή υπέγραψε το κείμενο που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο ¨Πρωτοβουλία ακαδημαϊκών για την ειρήνη¨. Επίσης η εισαγγελία της άσκησε δίωξη για το αδίκημα της ¨διενέργειας τρομοκρατικής προπαγάνδας¨.
…………….
Μάλιστα η εισαγγελία του Ντούζτζε επειδή δεν βρήκε την καθηγήτρια στην διεύθυνση της, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Στην γραπτή ανακοίνωση του Καμίλ Ερκούτ Γκιουρέ-αρχιεισαγγελέα Ντούζτζε

………………
ΕΔΕ στο Τούντζελι σε βάρος 7 καθηγητών πανεπιστημίου που υπέγραψαν την ανακοίνωση

Την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την ¨Ανακοίνωση Ειρήνης¨ που δημοσιεύτηκε στην Τουρκία στις 10/1/2016 και υπογράφηκε από 1127 ακαδημαϊκούς, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Τούντζελι άρχισε ΕΔΕ σε βάρος 7 καθηγητών του πανεπιστημίου που υπέγραψαν το κείμενο.

……………….
Στο Χακκάρι η Ρόντα Σουβατζή-διδάσκουσα στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του πανεπιστημίου εκεί, συνελήφθη μετά από δίωξη που της άσκησε η εισαγγελία επειδή υπέγραψε το το κείμενο ¨Πρωτοβουλία ακαδημαϊκών για την ειρήνη¨ . Η Σουβατζή μετά από την κατάθεση της στην εισαγγελία αφέθηκε ελεύθερη.
…………
http://www.dha.com.tr/duzce-universitesi-latife-akyuz-baris-icin-akademisyenler-inisiyatifi-uzaklastirma_1112355.html
14/1/2016

Previous Article

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ …ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Next Article

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *