Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο BTAYTD ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ BAKES

No Comments Share:

Ο BTAYTD ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ BAKES

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις που άρχισε. Τα μέλη του Δ.Σ. του BTAYTD στις 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα επισκέφτηκαν την Πολιτιστική –Εκπαιδευτική Εταιρεία Δυτικής Θράκης. Την επιτροπή του BTAYTD που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Ερκάν Ρουσέν και μέλη του Δ.Σ. την υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της BAKEŞ Τζεμίλ Καμπζά και το μέλος του Δ.Σ. Γκιουλάι Μεχμέτ. Ο πρόεδρος της BAKEŞ Τζεμίλ Καμπζά παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για τον στόχο της ίδρυσης, τους χώρους όπου δραστηριοποιείται και τις προσπάθειες που έχουν γίνει.

Ο Τζεμίλ Καμπζά ανέφερε πως ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η BAKES είναι αδελφοί φορείς, και ότι ο κύριος στόχος της BAKEŞ είναι η εξυπηρέτηση του τουρκικού πολιτισμού και της τουρκικής παιδείας. Αναφερόμενος στην σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς είπε πως πάντα είναι έτοιμοι για κοινές δράσεις. Ο Τζεμίλ Καμπζά ανέφερε πως ως παλιός πρόεδρος και ενεργό μέλος του BTAYTD πάντα είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ο πρόεδρος του BTAYTD Ερκάν Ρουσέν ανέφερε πως επισκέπτονται ως Δ.Σ. την BAKES στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που άρχισαν και τόνισε πως οι δύο φορείς έχουν κοινούς χώρους όπου θα μπορέσουν να συνεργαστούν. Ο Ρουσέν είπε πως όλα τα μέλη του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. είναι έτοιμα να προσφέρουν στην κοινωνία, πως BAKEŞ και BTAYTD είναι δύο αδερφοί φορείς και ότι πιστεύει πως μαζί μπορούνε να πετύχουν πολλά. Κατά την συνάντηση που διήρκεσε περίπου μια ώρα τα στελέχη των δύο συλλόγων αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα σχέδια σκέπτονται να πραγματοποιήσουν την επόμενη περίοδο.

Εφ. Μπιρλίκ 13-2-2012

 

Σχόλιο :  Το κείμενο που θα δείτε παρακάτω είναι από την  ιστοσελίδα της BAKEŞ (ΠΕΚΕΜ) στα ελληνικά :

¨Η Π.ΕΚ.Ε.Μ. ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 2007 στη Ξάνθη με 44 ιδρυτικά μέλη και είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ίδρυμα.

Οι σκοποί της Π.ΕΚ.Ε.Μ. είναι η ανεύρεση τρόπων και μεθόδων για την εξύψωση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης καθώς και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών, πολιτιστικών, ιστορικών και γενικά επιστημονικών ερευνών και εργασιών με σκοπό την έρευνα και ανάπτυξη της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας. Ακόμη, η ίδρυση παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, καθώς και η συνεργασία με εγχώριους και ξένους οργανισμούς και συλλόγους¨

Και αυτά βέβαια με τις συνδρομές των μελών ε ;….. 

Αθήνα κοιμήσου  και η τύχη σου δουλεύει….

Previous Article

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Next Article

O ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΒΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *