Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΚΕ

No Comments Share:

Κόμμα DEB : ¨ Τα σκοτεινά χέρια και οι σκοτεινές δυνάμεις να αφήσουν ήσυχο τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν 

Το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου σκοτεινά χέρια ξήλωσαν από την θέση της την πινακίδα του Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ρούσα του νομού Έβρου της Ελλάδας.

 Αυτοί οι οποίοι πήραν την πινακίδα ¨Πύλη των Σαράντα¨ από την κεντρική είσοδο του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, αφού πέρασαν τρείς μέρες και μετά, την έστειλαν στην Κομοτηνή στην εφημερίδα Αντιφωνητής που εκδίδεται στα ελληνικά και είναι γνωστή για τα άρθρα της κατά των Τούρκων τη Δυτικής Θράκης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αντιφωνητής Κώστας Καραίσκος πήρε την πινακίδα και μαζί με κάποια άλλα άτομα πήγαν στην πύλη του προξενείου με σκοπό να την παραδώσουν στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Όταν οι υπεύθυνοι του προξενείου δεν την δέχτηκαν, η πινακίδα αφέθηκε στην πύλη του προξενείου.

Ο Καραίσκος στην δήλωση που έκανε στην πύλη του προξενείου είπε πως είναι απαράδεκτο η πινακίδα να αναφέρεται στην κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς, και ότι την έφεραν στο προξενείο της Τουρκίας για να την αποδώσουν στον πραγματικό της κάτοχο.

Ως κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης καταγγέλλουμε έντονα αυτήν την άσχημη επίθεση που έγινε σε αυτό το ιστορικό μνημείο –τον ένα από τους 4 εκλεκτούς τεκέδες- που φέρει μεγάλη πνευματική αξία και για τον κόσμο της περιοχής και για την Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Άνθρωποι που δεν δίνουν αξία στην ιστορία, την πίστη και την πνευματικότητα, είναι άνθρωποι που στερούνται της πίστης στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις φωτεινές ιδέες. Αυτοί τρέφονται μόνο από την εχθρότητα και από τις σκοτεινές πράξεις. Το τίμημα για την μετατροπή της αδερφοσύνης των λαών σε εχθρότητα, είναι ένα έγκλημα που φέρει βαριά ευθύνη.

Ξηλώνοντας πινακίδες, η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει. Δεν αλλάζουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω. Το αντίθετο, ισχυροποιείται η πνευματικότητα μας και η αντιστασιακή μας δύναμη. Ως κόμμα Φιλίας Ισότητας-Ειρήνης θα παρακολουθήσουμε το θέμα και να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί.

Ιστοσελίδα του DEB, 28/9/2012

Σχ : Συμφωνούμε απολύτως με το νόημα της μάλλον ακατανόητης φράσης που χαρακτηρίζει την δημιουργία εχθρότητας «έγκλημα». Αυτόν τον εγκληματία δράστη καταγγέλουμε κι εμείς: το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Previous Article

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΚΑ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *