Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΟΥΡΕ

No Comments Share:

Εκδήλωση Ασουρέ στα Δειλινά

Στις 2 Δεκεμβρίου 2012 οργανώθηκε πάλι από τον κόσμο του χωριού Δειλινά του δήμου Αρριανών η παραδοσιακή εκδήλωση της Μέρας Ασουρέ.

Στην εκδήλωση μετείχαν περίπου τρεις χιλιάδες άτομα και σε αυτήν κατηχήτριες των μαθημάτων Κορανίου και θρησκευτικοί λειτουργοί, έκαναν ομιλίες στο τζαμί εξηγώντας την σημασία και την αξία της συγκεκριμένης μέρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκπροσωπών το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή γραμματέας Ισμαήλ Ντικμέ, δημοτικοί σύμβουλοι, η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, μια ομάδα γυναικών του DEB, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολύς κόσμος της περιοχής.

Κατά την 11η φέτος χρονιά εορτασμού της Μέρας Ασουρέ, μοιράστηκε στους καλεσμένους ασουρέ, πιλάφι με κρέας και αριάνι.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ σε δήλωση του προς την εφημερίδα Μπιρλίκ σχετικά με την εκδήλωση Ασουρέ, ανέφερε πως αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δείχνουν το πόσο συνδεδεμένη είναι η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης με τον πολιτισμό της και την θρησκεία της και συνέχισε λέγοντας πως ¨Και εμείς είναι ανάγκη να στηρίζουμε πάντα τέτοιου είδους εκδηλώσεις, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Συγχαίρω τον κόσμο και τις γυναίκες των Δειλινών για τις γεμάτες αυταπάρνηση εργασίες τους και μεταφέρω σε όλους τον χαιρετισμό μου.

Εφ. Μπιρλίκ  3/12/2012 

Σχ : Αλήθεια μήπως  επιβάλλεται σε όλες τις θρησκευτικές τελετές να παρευρίσκεται και ένας εκπρόσωπος του προξενείου ;

Previous Article

ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ….

Next Article

ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣHΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ TOYΡKO ΥΠΟΥΡΓΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *