Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΕΒΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΡΟΥΣΣΑ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ¨ΚΑΠΕΛΟ¨…

No Comments Share:

 

Τελέσθηκε το κουρμπάνι Νοεμβρίου  στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί

Στις 10 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, τελέσθηκε στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί  που είναι κοντά στο χωριό Ρούσσα του νομού Έβρου, το Κουρμπάνι Νοεμβρίου-Μουρσάλα, που γίνεται για να τιμηθεί ο Μουρσέλ Μπαλί –γιός του Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Στο Κουρμπάνι Νοεμβρίου η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ τους καλεσμένους υποδέχθηκε η Επιτροπή Προστασίας του Τεκκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν.

Στο κουρμπάνι που έγινε στην περιοχή όπου βρίσκεται ο τάφος του Μουρσέλ Μπαλί , οι μετέχοντες επισκέφτηκαν τον τάφο και εκεί έγιναν προσευχές.

Μετά  από τις προσευχές προσφέρθηκαν στους μετέχοντες κουρμπάνια που είχαν μαγειρευτεί.

http://www.azinlikca.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/16213-mursel-bali-turbesi-nde-kasim-kurbani-gerceklestirildi.html

10/11/2018

Σχ:  Πρόκειται για καθαρά αλεβίτικη τελετή που μάλιστα δεν είναι καπελωμένη από το τουρκικο-σουννιτικό προξενείο Κομοτηνής. Αυτό φαίνεται από το ότι δεν ήταν παρών κανένας από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής , όπως και από το ότι η τελετή δεν καλύφθηκε (και φυσικά δεν προβλήθηκε) από κανένα από τα  προξενοδίαιτα ΜΜΕ. Το Αζινλίκτσα που ¨ανέβασε¨ την είδηση είναι ανεξάρτητη ιστοσελίδα και φυσικά δεν συγκαταλέγεται σε αυτά…

Οι αλεβίτες στην περιοχή της Ρούσσας και των πέριξ χωριών σήκωσαν πια κεφάλι και δεν δέχονται εντολές από το προξενείο !

Previous Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Next Article

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ME TA ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *