Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΕΒΙΤΩΝ-ΠΡΟΞΕΝΟΦΡΟΝΩΝ

0 σχόλια Share:

 

Στον Κέχρο διαίρεσαν την μειονότητα

Ο κόσμος της περιοχής που στο πανηγύρι του Χίλια άρχισε την αντίσταση κατά των μελών του συλλόγου και της διασπαστικής νοοτροπίας, έστω και αν στις 10 Αυγούστου ανακήρυξαν την νίκη τους, μια ομάδα ατόμων που κατευθύνονταν από τον σύλλογο, οργάνωσαν μια τελετή εναλλακτική του Χίλια, κάνοντας τα οστά των προγόνων μας να τρίζουν.

Η τελετή αυτή που οργάνωσαν είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε τα τελευταία χρόνια κατά της ενότητας και ομοψυχίας της μειονότητας μας. Ενδεχομένως για πρώτη φορά στην ιστορία της μειονότητας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια λογική που επιδιώκει την διαίρεση με το πρόσχημα της μειονοτικότητας.  Η λογική αυτή από πέρσι στο Χίλια, είχε κοινοποιήσει τις προθέσεις της.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν επί ένα χρόνο οι εκπρόσωποι του κόσμου της περιοχής δυστυχώς δεν βρήκαν ανταπόκριση. Όταν πέρσι στην ομιλία του ο Ιλχάν Αχμέτ είχε χαρακτηρίσει την κίνηση των αλεβιτών ως διασπαστική και φατριαστικη είχε δώσει ήδη τα σημάδια αυτής της διαίρεσης.

Ο Τζεγκίζ Ομέρ ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μιλλέτ έφτασε να χαρακτηρίσει τους αλεβίτες ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο δε πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής σε σχολείο του για τους αλεβίτες-μπεκτασήδες αδερφούς μας, είχε κάνει λόγο για ¨ανθρωπάκια¨.

Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ φέτος τις διακρίσεις τις πήγε ακόμα παραπέρα και στην ομιλία που έκανε στο χωριό Κεχρος, συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου που οργάνωσαν εναλλακτική εκδήλωση θέλοντας να διαιρέσουν τη μειονότητα,  για την επιδειχθείσα από μέρους τους υπομονετική, αποφασιστική και ενσυνείδητη (πολύ περίεργο αυτό) στάση.

……..

Ο βουλευτής ο οποίος στήριξε την διασπαστική ρητορική και τις ενέργειες των μελών του συλλόγου που θελαν να επιτεθούν στην πίστη, στην κουλτούρα και στην παράδοση των Αλεβιτών, υποστήριξε πως η αστυνομία αφαίρεσε το δικαίωμα των μελών του συλλόγου να οργανώσουν εκδήλωση.

Και όμως η αστυνομία δεν επενέβη καθόλου στην εναλλακτική και διασπαστική εκδήλωση που οργανώθηκε στον Κέχρο.

Προφανώς ο βουλευτής δεν υπολογίζει τον κόσμο της περιοχής που άρχισε αντίσταση στο Χίλια. Τόσο πολύ ήθελε να τους απομακρύνει από το χώρο του Χίλια, που σχεδόν ¨ξέχασε¨ ότι εκείνοι βρισκόταν εκεί. Η αντίσταση των ανθρώπων που βρισκόταν εκεί δεν είχε καμία σημασία για τον βουλευτή.  Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί το δίκιο του κόσμου της περιοχής και της μειονότητας. Δεν το αισθάνθηκε διότι εκείνοι ζουν σε άλλο νομό και όχι στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή. Δηλαδή αφού δεν μπορεί να ψηφίζει κάποιος, το γεγονός πως είναι άνθρωπος της μειονότητας δεν έχει καμία σημασία για αυτόν. Ενδεχομένως για αυτό τον λόγο απέφυγε να πει πως ¨είμαι μειονοτικός βουλευτής¨. Αυτή είναι η κατάσταση από πολιτική σκοπιά.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως δεν υπήρξε συμμετοχή ούτε καν σε επίπεδο υποπρόξενου. Αυτό δείχνει πως το προξενείο γνωρίζει το παιχνίδι της διάσπασης και δεν θέλησε να μετάσχει σε αυτό. Επίσης και ο εκλεγμένος μουφτής μας Ιμπράημ Σερίφ μη μετέχοντας στην προσευχή της Παρασκευής στον Κέχρο, φάνηκε πως δεν στήριζε ούτε αυτός. Ο βουλευτής με την παρουσία του παραβίασε την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που μιλούσε για αμεροληψία. Έτσι υποστήριξε την διασπαστική λογική. Συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση του ονείρου που είχε ο Εμφιετζόγλου για τέλεση δύο πανηγυριών.

Η καμπάνια λιντσαρίσματος από τα ραδιόφωνα και τα άρθρα που άρχισε πέρσι από  τα δήθεν μειονοτικά ΜΜΕ κατά των Αλεβιτών-Μπεκτασήδων και έφτασε ως προσβολές, συνεχίστηκε και φέτος. Ενώ ¨δεν είδαν¨ τους εκ Τουρκίας καθηγητές πανεπιστημίου που μετείχαν στην εκδήλωση στο Χίλια, πιάστηκαν από τις δηλώσεις που έκανε ένας Έλληνας στο κανάλι Δέλτα, για να ασκήσουν έτσι ψυχολογική πίεση στους Αλεβίτες. Το να προβάλλονται σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα απόστρατου ως ¨σωτήρες¨ από τον δήθεν μειονοτικό τύπο, οι εκπεσόντες Ντεντέδες που τους έχει αφαιρεθεί  ο τίτλος από τον ίδιο τον τεκκέ του Χατζή Μπεκτάς Βελή, συνιστά μια προσβολή κατά της κοινότητας τωςν Αλεβιτών- Μπεκτασίδων.

Η δε καμπάνια απομόνωσης σε βάρος μου που άρχισε ο Ραμαδάν Μολλά, συνιστά ένα τμήμα αυτού του σχεδίου διάσπασης. Μάλιστα το ότι μου επιτίθεται στα καλά καθούμενα ο Ραμαδάν Μολλά, που ποτέ παλιότερα δεν είχαμε συζητήσει ή λογομαχήσει για αυτό το θέμα, δείχνει πως είναι μια πρωτοβουλία που δεν είναι δική του. Ο Ιλχάν Αχμέτ που μετείχε σε αυτήν την καμπάνια απομόνωσης, με τις σε βάρος μου απειλές και εκβιασμούς, επισκίασε τους νόμους της ηθικής και τα ατομικά δικαιώματα . Επιθυμώ να αναφέρω πως δεν δίνω σημασία σε άτομα σαν τους Ραμαντάν Μολλά, Χαλίτ Χαλίλ Ιμπράμ, Ιλχάν Ταχσίν,Τζεγκίζ Ομέρ και Ιμπραήμ Μπαλταλί που μιλάνε και γράφουν ανάλογα με τον μισθό που παίρνουν. Στην πραγματικότητα η επίθεση αυτών των ατόμων προς το πρόσωπο μου, είναι η αντανάκλαση του πόνου που ένιωσαν από την νίκη του λαού της περιοχής στην Αντίσταση του Χίλια.

Σας πόνεσε πολύ κύριοι ;

https://kamilsicaksite.wordpress.com/

14/8/2018

Σχ: Ο Καμίλ Σιτζάκ Εμίν είναι από την Ροδόπη και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς λοιπόν δεν θεωρείται ομοϊδεάτης μας. Kαι φυσικά δεν συμφωνούμε με όλα όσα γράφει. Αλλά πολλά από αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς φωτίζουν το εσωτερικό της μειονότητας, ένα πεδίο εν πολλοίς άγνωστο για την πλειοψηφία των χριστιανών. 

Ιδίως η τελευταία παράγραφος εντυπωσιακή !

Previous Article

Το ¨ΈΓΚΛΗΜΑ¨ ΤΟΥ ΚΑΜΙΛ ΣΙΤΖΑΚ ΕΜΙΝ

Next Article

TΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ultricies risus. Curabitur odio Donec elit. dapibus pulvinar libero.