Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

No Comments Share:

H τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης στον ΟΑΣΕ

df1514b39ccd2d385fd29e19d91b31c8_xl

Η ΑBTTF(Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο BTAYTD (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης) έθεσαν στην Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία, τις παραβιάσεις δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η ABTTF μετείχε στην Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που έγινε στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2016 στην Βαρσοβία.

Στην σύνοδο αυτή την τουρκική μειονότητα εκπροσώπησαν η ABTTF και ο BTAYTD, Εξ ονόματος της ABTTF μετείχαν η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρμαντζί Αρίκ και ο Βολκάν Χουσεΐν-μέλος της Ομάδας Διεθνών Δραστηριοτήτων και Εργασιών Λόμπι της ABTTF, ενώ από τον BAYTD τα μέλη του Περβίν Χαιρουλλάχ, Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ και Εσρά Ισμαήλ. Οι δύο φορείς της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, εξέφρασαν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει σε διάφορους τομείς η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

Στην συνεδρίαση αυτή μετείχε και ο νομικός εκπρόσωπος της FUEN και υπεύθυνος του γραφείου της στις Βρυξέλλες Φραν Ντε Μπερ, ενώ πέραν της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που ήταν παρούσα ως μέλος της FUEN, μετείχαν επίσης Τούρκοι από την Αχίσκα και Τατάροι της Κριμαίας.

Ασκήθηκε κριτική για τις διακρίσεις κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης

Στην συνεδρία με τίτλο ¨Ανεκτικότητα και όχι διακρίσεις¨ που έγινε στις 26/9 η Κιρμαντζί ασκώντας κριτική  στον νόμο που ψηφίστηκε το 2006 και υποχρεώνει όλα τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας να πάνε σε κρατικά νηπιαγωγεία, ζήτησε από την Ελλάδα να επιτρέψει την λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Η Κιρμαντζί επίσης έθεσε στην επικαιρότητα του ΟΑΣΕ, το ότι ο καθηγητής Δρ, Μουσταφά Καϊμακτσί – πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER)  που εκπροσωπεί τους Τούρκους Ρόδου –Κω και Δωδεκανήσων, τρεις μέρες μετά από την είσοδο του στην Ελλάδα, με το αιτιολογικό πως αποτελεί απειλή για την δημόσια ασφάλεια του απαγορεύτηκε η είσοδος, συνελήφθη στην Ρόδο και απελάθηκε. Στην συνεδρία αυτή μιλώντας η Περβίν Χαϊρουλλάχ υπογράμμισε πως απορρίπτεται η εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και άσκησε κριτική στο ότι παρά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ οι σύλλογοι με την λέξη ¨τουρκικός¨ στην ονομασία τους κλείνουν.

Σε αυτή την συνεδρία, η Ελλάδα κάνοντας χρήση του δικαιώματος να απαντήσει, επανέλαβε την επίσημη θέση πως η μειονότητα δεν αποτελείται μόνο από Τούρκους.

Σχετικά με το θέμα των νηπιαγωγείων, η Ελλάδα ανέφερε πως στις περιοχές όπου υπάρχουν παιδιά της μειονότητας υπάρχουν 57 νηπιαγωγεία. Τέλος σχετικά με την απέλαση του Καϊμακτσί υποστήριξαν πως αυτό ήταν κάτι που δεν είχε σχέση με την θρησκεία, την γλώσσα, την εθνική ταυτότητα ή τις δεσμεύσεις προς τον ΟΑΣΕ.

ABTTF και  BTAYTD: Σε αύξηση η ρητορική μίσους κατά της μειονότητας και  ανησυχητικές οι επιθέσεις μίσους !

Στην απογευματινή συνεδρία που είχε θέμα τα αδικήματα μίσους, η Κιρματζί ανέφερε πως υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και άσκησε κριτική στο ότι η ρητορική μίσους έχει περάσει και στο πολιτικό πεδίο. Η Κιρμαντζί έθεσε το θέμα της λεκτικής επίθεσης που έκαναν οι δύο ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η ABTTF στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα την ελευθερία ίδρυσης συλλόγων. Ο Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ – μέλος του BTAYTD αναφέρθηκε στις επιθέσεις μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας του 2015 και 2016. Ο Αχμέτ έθεσε στην επικαιρότητα την επίθεση που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στις 24/7/2016 (επέτειος θανάτου του ηγέτη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης) κατά της πορείας Διεκδίκησης Δικαιωμάτων που πραγματοποίησε εκείνη την μέρα το κόμμα DEB.  Η Ελλάδα κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης σε αυτή την συνεδρία, δήλωσε πως με τους νόμους που ψηφίστηκαν το 2014 και 2015 εντάθηκαν οι ποινικές κυρώσεις κατά του ρατσισμού και ότι συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία κατά μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η Ελλάδα ανέφερε επίσης πως η τουρκική  μειονότητα δυτικής Θράκης ζει σε αρμονία με τον χριστιανικό πληθυσμό, πως δεν υπάρχουν περιστατικά που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αδικήματα μίσους και ότι τα δύο αναφερθέντα περιστατικά είναι μεμονωμένα. (σημ. μεταφρ : Προσέξετε εδώ το καταφανέστατα ψευδές του άρθρου…Φυσικά και δεν αναφέρθηκε η ελληνική αντιπροσωπία σε ¨τουρκική μειονότητα¨) .    .

Για μια ακόμη φορά τέθηκαν επί τάπητος ο μουφτής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τα θέμα του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨

Το πρωινό της Τρίτης 27/9 η Εσρά Ισμαήλ-μέλος του BTAYTD, κατά την συνεδρία για την ελευθερία πίστης και για την θρησκευτική ελευθερία, έθεσε το συνεχιζόμενο επί χρόνια θέμα των μουφτήδων , άσκησε κριτική στην αφαίρεση του δικαιώματος εκλογής του μουφτή από την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, ενώ αναφέρθηκε και στα συνεχιζόμενα θέματα των βακουφικών περιουσιών.

Μιλώντας κατά την ίδια συνεδρία η Κιρμαντζί, άσκησε κριτική στο ότι με τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ που ψηφίστηκε το 2013, διορίστηκαν σε κρατικά σχολεία και τζαμιά 240 ιμάμηδες υπαγόμενοι στους διορισμένους μουφτήδες (οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης). Αυτό είπε αποτελεί παραβίαση της θρησκευτικής αυτονομίας της μειονότητας και ζήτησε την κατάργηση του νόμου.

………………..

http://rodopruzgari.com/item/6227-bat%C4%B1-trakya-t%C3%BCrk-az%C4%B1nl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-agit%E2%80%99te.html

28/9/2016

Previous Article

ΟΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ…

Next Article

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ¨ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ¨ ΣΤΗΝ ΜΙΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *