Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ

No Comments Share:

Πρώτα θα τοποθετηθούν στα σχολεία !!!

e78b6e4955151aa3823cbab8d711db2b_XL

Οι διορισμένοι ιμάμηδες θα αναλάβουν καθήκοντα στα κρατικά σχολεία !

Πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου : Ζητάμε την ακύρωση του νόμου των 240 ιμάμηδων που αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας πίστης και θρησκείας¨.

Ο υπ΄αρ.4115/2013 νόμος, νόμος που έχει ονομαστεί από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ και προβλέπει τον διορισμό από το κράτος θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά και κρατικά σχολεία, περνά στην εφαρμογή του. Μετά από την εργασία του υπουργείου Παιδείας, θα αναλάβουν καθήκοντα 63 θρησκευτικοί λειτουργοί που προς το παρόν θα αναλάβουν καθήκοντα μόνο στα κρατικά σχολεία.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Γκιουντέμ μετά από τις συνεντεύξεις που έγιναν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, 63 άτομα θα αναλάβουν καθήκοντα ως συμβασιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. 31 θρησκευτικοί λειτουργοί στην Κομοτηνή, 19 στην Ξάνθη και 13 στον Έβρο θα διδάξουν το Κοράνι στα μέσης εκπαίδευσης κρατικά σχολεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα άτομα αυτά προς το παρόν δεν τοποθετούνται στα τζαμιά της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε : ¨ Η ελληνική κυβέρνηση παρά την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το αίτημα της να ακυρωθεί στο σύνολο του ο νόμος, αυτή επιμένει στην εφαρμογή του νόμου. Σε πρώτο στάδιο η κυβέρνηση λόγω της αντίδρασης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ετοιμάζεται να τοποθετήσει τους θρησκευτικούς λειτουργούς –συμβασιούχους υπαλλήλους όχι στα τζαμιά μας αλλά στα κρατικά σχολεία. Και μετά τι θα γίνει ; Ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας πίστης και των διμερών και διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο ζητάμε να σταματήσει η Ελλάδα να επεμβαίνει στις θρησκευτικές υποθέσεις της μειονότητας μας, και να ακυρωθεί αυτός ο νόμος¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 5/9/2013

Previous Article

ΕΜΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ¨ΠΙΣΤΟΥ¨ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ…

Next Article

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *