Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

No Comments Share:

H Aλ Κάιντα επιτέθηκε σε χριστιανικό χωριό στην Συρία

606x341_220684_suriye-de-nusra-cephesi-el-kaide-y

Μαχητές του Μετώπου Ελ Νούσρα επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα. Στο χωριό αυτό υπάρχουν πολύ παλιά ευρήματα χριστιανών ορθόδοξων και αποτελεί χώρο προσκυνήματος.

Μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Ελ Νούσρα, επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα που βρίσκεται 60 χλμ ΒΑ της Δαμασκού.

Η επίθεση που έγινε τα χαράματα άρχισε με έκρηξη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού στην είσοδο του χωριού. Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας, άλλοι αντάρτες άρχισαν να πυροβολούν το σημείο ελέγχου και το κατέλαβαν. Μεταξύ των σημείων που κατέλαβαν είναι και ένα ορεινό ξενοδοχείο που βλέπει προς το χωριό.

Στην επίθεση οι αντάρτες του Ελ Νούσρα ισχυρίστηκαν πως κατέστρεψαν δύο άρματα και ότι έχασαν την ζωή τους 8 στρατιώτες του συριακού στρατού. Οι αντάρτες από το ξενοδοχείο που κατέλαβαν άρχισαν να πυροβολούνε προς το χωριό. Μετά από αυτό λέγεται πως τουλάχιστον 80 χωρικοί διέφυγαν.

Το χωριό Μαλούλα που θεωρείται ιερό για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αποτελεί χώρο προσκυνήματος για αυτούς. Επίσης το χωριό Μαλούλα είναι ένα από τα σπάνια μέρη στα οποία μιλιούνται ακόμη τα αραμαϊκά, γλώσσα που την μιλούν πλέον πολύ λίγοι άνθρωποι και που πιστεύεται πως ήταν και η γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.

Haber.sol.org 5/9/2013

Previous Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ

Next Article

ΚΡΥΦΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *