Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΛΙΤ….

No Comments Share:

Η ABTTF συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουιζνιέξ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συζήτησε σήμερα 16/11/2012 τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουιζνιέξ. Κατά την συνάντηση του προέδρου της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου και της Σεϊχάν Σαριτζά (μέλος της ομάδας λόμπι και διεθνών εργασιών της ABTTF) στο Στρασβούργο με τον Επίτροπο Νιλς Μουιζνιέξ, ο πρόεδρος Χαμπίπογλου του παρουσίασε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή στην παιδεία και στην θρησκεία.

Αφαιρέθηκε υπηκοότητα από 60 χιλιάδες Τούρκους Δυτικοθρακιώτες

Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Επιτρόπου και στην οποία παραβρέθηκαν και ειδικοί, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου ευχαρίστησε τον Επίτροπο Μουιζνιέξ που δέχτηκε την συνάντηση και του χάρισε ένα σετ καφέ λέγοντας του πως στα τουρκικά υπάρχει μια κουβέντα που λέει πως ¨ Το καλό ενός καφέ δεν ξεχνιέται ούτε σε 40 χρόνια¨.

Ο πρόεδρος της ABTTF ανέφερε στον Επίτροπο Νιλς Μουιζνιέξ πως στην Ελλάδα, με το άρθρο 19 του παλιού Κώδικα Ιθαγένειας αφαιρέθηκε η ιθαγένεια από περίπου 60 περίπου χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης-μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Χαμπίπογλου απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το πώς λειτουργεί σήμερα η απόδοση της ιθαγένειας σε αυτούς, απάντησε πως οι απωλέσαντες την ιθαγένεια είναι αναγκασμένοι να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και να ακολουθήσουν μια διαδικασία δαπανηρή και αργοκίνητη.

Τιμωρήθηκε με 21 μήνες φυλάκιση ο εκλεγείς από την κοινότητα ιμάμης Ιλτέρ Μέτσο

Ο Χαμπίπογλου περιγράφοντας τα θέματα που υπάρχουν στο θρησκευτικό επίπεδο, είπε πως δεν δίνεται άδεια στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης να επιλέξει τους θρησκευτικούς της ηγέτες. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε με λεπτομέρειες το θέμα των μουφτειών, και ανέφερε πως ο μουφτής Διδυμοτείχου χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση διόρισε έναν ιμάμη στο τζαμί της Ρόδου, προσθέτοντας πως μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ιμάμης αυτός κατά του υπηρετούντος εκεί για τρία χρόνια ιμάμη Ιλτέρ Μέτσο, ο τελευταίος τιμωρήθηκε με 21 μήνες φυλάκιση.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης είναι το θέμα των νηπιαγωγείων

Ο Χαμπίπογλου περιγράφοντας τα προβλήματα στο επίπεδο της εκπαίδευσης, υπογράμμισε το θέμα του νηπιαγωγείου. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε πως 20 μαθητές στον Εχίνο δεν εγράφησαν στο δημοτικό σχολείο επειδή δεν πήγαν στο νηπιαγωγείο που παρέχει εκπαίδευση μόνο στα ελληνικά, και μάλιστα ο διευθυντής του δημοτικού που τα δέχτηκε στα μαθήματα απομακρύνθηκε των καθηκόντων του. Είπε πως στο διάστημα μεταξύ 16-20/10/2012 την περιοχή επισκέφτηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Φρανσουά Αλφονσί, τον διευθυντή της οργάνωσης Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (ΗRWF) Βίλλι Φοτρ , και τον πρόεδρο της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν, η οποία ερεύνησε την περιοχή και είδε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Ο Χαμπίπογλου είπε πως ο πρόεδρος της HRWF Βίλλι Φοτρ μετά την επίσκεψη, θα παρουσιάσει σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Νοεμβρίου, την αναφορά που ετοίμασε.

 Με την άνοδο της ακροδεξιάς, αυξήθηκαν και οι επιθέσεις σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

Στην συνάντηση ο πρόεδρος Χαμπίπογλου είπε πως κατά την περίοδο μετά την εκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, αυξήθηκαν και τα εγκλήματα μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις επιθέσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Δυτική Θράκη.

 Ιστοσελίδα της ABTTF 16/11/2012

Previous Article

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ

Next Article

OΤΖΑΛΑΝ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *