Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Λεπτομέρειες για την γιορτή των Οθωμανών κατακτητών στην Ροδόπη…

No Comments Share:

Αναβιωθηκαν και φέτος τα 40 κουρμπάνια !

Στις 16/2 1.019 σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Χλόη πραγματοποιήθηκε η τελετή 40 Κουρμπάνια που διοργανώθηκε από τον κόσμο της Χλόης.
Στην τελετή μετείχαν εκατοντάδες ομογενείς και δίπλα σε αυτούς ήταν και οι:”υποπρόξενος της Τουρκίας Ιμπραήμ Ισικ, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, περιφερειακοί σύμβουλοι Ταρκαν Μουρταζα, Αχμέτ Ιμπραμ, Τζιχάν Ιμάμογλου, Ισμαήλ Χουσε Μουσταφά, και Μουσταφά Κατράντζι, ο πρόεδρος του συλλόγου Χίλια Μεσούτ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου θρησκευτικών λειτουργών τζαμιών δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αρριανών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρριανών Ερντέμ Χουσεΐν,και ο κοινοτάρχης Ραγαδας Τζιχατ Σερίφ.

Οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι τα στολίδια του ισλάμ

Μετά από την μεσημεριανή προσευχή, κατά τις ομιλίες των επισήμων, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας δυτικής Θράκης Ιμπραήμ Σερίφ έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο της περιοχής που εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει αυτή την εκδήλωση, πρόσθεσε πως αυτή η ενότητα και ομοψυχία δεν πρέπει να διαταραχθούν και είπε:” Οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι σαν τα δέντρα. Δέντρα που δεν έχουν φύλλα σημαίνει ότι ξεράθηκαν. Οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι τα στολίδια του ισλάμ. Αυτά πρέπει να υπάρχουν και να στηρίζουν το ισλάμ.
Εμείς γνωρίζουμε πως το τουρκικό έθνος προέρχεται από την Μέση Ασία. Στα 800 έγιναν μουσουλμάνοι. ακολούθως ήρθαν στα Βαλκάνια και εκεί συναντήθηκαν με το χριστιανικό κόσμο. Εκείνοι έχουν πανηγύρια. Τα δικά μας δεν είναι πανηγύρια.
Πριν να έρθουν εδώ οι οθωμανικές στρατιές είχαν στηθεί εδώ τεκέδες. Για πολλά χρόνια θέλησαν εδώ μαζί με τους χριστιανούς χωρίς πόλεμο. Εζησαν φιλικά και αδελφικά και αυτό μας το άφησαν εμάς ως παρακαταθήκη. Σήμερα μουσουλμάνοι που είναι τα εγγόνια εκείνων συνεχίζουν αυτά τα έθιμα. Εμείς είμαστε οθωμανοί. Οι πρόγονοί μας ήρθαν εδώ πριν από 700 χρόνια και βίωναν τις παραδόσεις τους. Οι γενιές του σήμερα, συνεχίζουν να αναβιώνουν αυτές τις παραδόσεις. Εμείς ερχόμαστε εδώ διότι εσείς συντηρείτε αυτές τις παραδόσεις.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ανέφερε πως επί 16 έτη επισκέπτεται και παρακολουθεί την εκδήλωση, συνεχάρη τον κόσμο της Χλόης και είπε:” Ερχόμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να συντηρήσουμε τον πολιτισμό μας και αυτήν την παράδοση και για να αναπτύξουμε την ενότητα και την ομοψυχία μας. Ως πολιτικός, είμαι ένας άνθρωπος που επί χρόνια χρησιμοποιώ τον όρο μειονοτικός βουλευτής. Δεν χρησιμοποίησα κομματικό τίτλο. Στόχος μου είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Και όρος για αυτό είναι η προστασία και στήριξη στην βουλή της θρησκείας μας, της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας. Η θρησκεία μας είναι θρησκεία ειρήνης. Ως πολιτικός με σεβασμό στην θρησκεία της χώρας όπου ζούμε, έδωσα και θα συνεχίσω να δίνω αγώνα για να προστατεύσω την θρησκεία και την γλώσσα μας. Με χαροποιει να βλέπω πως αυτός ο αγώνας μου είναι αποδεκτός από τα αδέρφια μου.”
Ο Ισμαήλ Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ- εκπρόσωπος του δήμου Αρριανών ευχαρίστησε τον κόσμο της Χλόης που συνεχίζει αυτή την παράδοση και συνενώνει εδώ τους ανθρώπους.
Ο περιφερειακός σύμβουλος και Γ.Γ. της ΠΕΚΕΜ Μουσταφά Κατραντζι, ευχαρίστησε τον κόσμο της Χλόης που συντηρεί αυτή την ωραία παράδοση και είπε :” Για πολλά χρόνια είμαστε ανάμεσα σας όχι μόνο επιφανειακά, αλλά με την καρδιά μας. Ευχόμαστε από τώρα και πέρα να συνεχιστεί η αδερφοσυνη μας”.

“ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ”

Ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του DEB Ραμανταν Μολλά, ανέφερε πως το κόμμα DEB στις 6/5 μετείχε για 2η φορά στις ευρωεκλογές, πρόσθεσε πως βγήκε πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη και είπε:” Εμείς σε αυτό τον αγώνα ήμασταν 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Πολλοί πολύτιμοι άνθρωποι μας πήραν μέρος στο πεδίο. Στήριξατε το κόμμα μας. Ευχαριστούμε πολύ”.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χίλια Μεσούτ Σερίφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και είπε:” Είναι μια εκδήλωση για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που στα 1350 κατέκτησαν την περιοχή εδώ” .
Μετά από τις ομιλίες προσφέρθηκε στους καλεσμένους “μπακιρλαμα” που είναι το γνωστό φαγητό της περιοχής.

Συνεχίζει να συντηρείται μια σημαντική παράδοση

Στο χωριό Χεμπιλκιοι-Χλοη, εδώ και πολλά χρόνια γίνεται προσπάθεια να αναβιωθει μια σημαντική παράδοση. Βράχος ο οποίος βρίσκεται απέναντι από το χωριό, βάφεται με τα χρώματα της ομάδας που παίρνει το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Μέχρι σήμερα ο βράχος έχει βαφτεί με τα χρώματα των ομάδων FB, GS, BJK και Μπούρσασπορ, όταν αυτές είχαν βγει πρωταθλητές. Παρά το ότι όμως πέρσι πρωταθλητής ήταν η GS ο βράχος έχει ακόμη τα χρώματα της περσινής πρωταθλήτριας BJK . Αναφέρεται πως αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι νέοι του χωριού έχουν φύγει στην Ευρώπη και για αυτό δεν βάφτηκε στα χρώματα της GS.

40 Κουρμπάνια
Τούρκοι επιδρομείς που ξεκίνησαν από το Χορασαν, προχωρώντας προς δυτικά προς Τανρινταγαλαρι, ενίοτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολύ σκληρές αντίστασεις. Σε αυτό το διάστημα είχαν πολλούς μάρτυρες. Η επικράτηση των Τούρκων επιδρομέων, όπως είχε γίνει και με τους 40 δερβίσηδες, ονομάστηκε “40 Ήρωες”.
Με τον καιρό στην περιοχή άρχισαν να γίνονται εορτασμοί για την κατάκτηση και αυτό το έλεγαν “Γιορτή των Ηρώων” ή “Κουρμπάνι Ηρώων”. Σήμερα το αναφέρουν ως “40 Κουρμπάνια”.

Ο εορτασμός μέχρι την δεκαετία του 1950 γινόταν στην σημερινή συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Βουλγαριας.
….
https://www.burasibatitrakya.com/haberler/25207-k%C4%B1rkkurban%C4%B1-bu-y%C4%B1l-da-ya%C5%9Fat%C4%B1ld%C4%B1.html

Σχ : Αν ειπώθηκαν μόνο αυτά που γράφει η ιστοσελίδα, τότε το πιο ουσιαστικό το είπε ο κύριος Μεσούτ Σερίφ: Γιορτάζουν την κατάκτηση της βυζαντινής Θράκης από τις ορδές των Οθωμανών επιδρομέων. Και αυτό φυσικά με την συνδρομή του τουρκικού προξενείου….
Αλήθεια, τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ν.Δ. τι έχουν να πουν για το ότι στελέχη τους παραβρίσκονται σε αυτήν την τελετή;

Previous Article

Το παράπονο της Τουρκίας από την στάση της Ελλάδας…

Next Article

Τσαβούσογλου: “Δεν αποδεχόμαστε επιβολές από τις ΗΠΑ”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *