Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το παράπονο της Τουρκίας από την στάση της Ελλάδας…

0 σχόλια Share:

Τουρκία: Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την ιδιότητά της ως μέλους της ΕΕ

Η Άγκυρα απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στα ανοιχτά της Κύπρου, ανέφερε πως ” Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως μέλη της ΕΕ.”

Ο Τσίπρας δήλωσε πως αν επιβεβαιωθεί πως η Τουρκία άρχισε έρευνες για φυσικό αέριο στα δυτικά της Κύπρου, τότε θα ζητήσει από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων.
Στην απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως “H Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως μέλη της ΕΕ. Aπό την πλευρά μας τα μηνύματα τα οποία δόθηκαν στο ανώτερο δυνατό επίπεδο είναι ξεκάθαρα. Σε αυτό το θέμα υπερασπιζόμαστε την αποφασιστική μας στάση”.
Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα υποστηρίζουν πως η Τουρκία στις εργασίες ερευνών για φυσικό αέριο στην Μεσόγειο, υπερέβη την υφαλοκρηπίδα της. Η Τουρκία απορρίπτει αυτό τον ισχυρισμό και υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αγνοούνται εντελώς τα δικαιώματα που έχουν πάνω στους φυσικούς πόρους της Κύπρου, οι συνιδιοκτήτες του νησιού οι  Τουρκοκύπριοι.

http://www.diken.com.tr/turkiye-yunanistan-ab-uyeligini-suistimal-ediyor/
17/6/2019

Σχ : Τι ανόητη κατηγορία είναι πάλι αυτή από την Τουρκία ; Με αυτή τη λογική και αυτοί εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως χώρα μέλος της Ισλαμικής Διάσκεψης, όπως  και την ιδιότητά τους ως μέλος οποιουδήποτε άλλου οργανισμού με  ισλαμικό χαρακτήρα.

Previous Article

Διώξεις ακόμη και σε πολίτες που σχολίασαν αρνητικά την τουρκική οικονομία …

Next Article

Λεπτομέρειες για την γιορτή των Οθωμανών κατακτητών στην Ροδόπη…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *