Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

“Μαύρα σύννεφα” στην Χίο και όχι μόνο…

0 σχόλια Share:

Κείμενο ειδικού συνεργάτη 6/3/2020

Η κατάσταση στην Χιο  (και όχι μόνο)

Οι διαδικασίες  ασύλου έχουν παγώσει. Οι τελευταίοι 200 λαθρομετανάστες  καταγράφηκαν από την αστυνομία. Το κέντρο καταγραφής δεν δέχεται κανέναν αλλά και να ήθελε οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, έχουν κλείσει το δρόμο και δεν μπορεί να γίνει εκεί μεταφορά μεταναστών.  Που κοιμούνται όλοι αυτοί?  136 από αυτούς κοιμούνται σε ένα κτίριο του δήμου εντός κέντρου. Η κατάσταση στο κτίριο είναι άθλια. Βρωμάει και έχει γεμίσει σκατονερα . Οι υπόλοιποι 70 ?  Μαντέψτε … Κοιμούνται έξω από το λιμεναρχείο το οποίο βέβαια είναι παντελώς ανοιχτό στο βοριά . Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών τις τελευταίες 3 μέρες είμαστε τυχεροί που δεν έχουν έρθει νέοι λαθρομετανάστες. Μόλις όμως θα φτιάξει ο καιρός  οι βάρκες  θα κάνουν ουρά… Που θα βάλουμε τους καινούργιους? Κανείς δεν ξέρει. Λόγω βροχών άκουσον-άκουσον η αστυνομία έστειλε τρεις μικρές κλούβες και τα 70 άτομα κοιμούνται έξω από το λιμεναρχείο στις κλούβες της αστυνομίας .   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ… Αλαλούμ στους φορείς δεν υπάρχει συνεννόηση με κανέναν. Περιμένουν την κυβέρνηση να στείλει πλοίο να τους πάρει στο άγνωστο. Σχεδιασμός πέρα από λιμενικό κ αστυνομία δεν υπάρχει. Το μάθημα του 2015 δεν ήταν αρκετό.
Να σημειώσουμε πως ενώ το λιμενικό έχει μία τόσο δύσκολη αποστολή, το προσωπικό εκεί είναι υποστελεχωμένο και για αυτό ακριβώς εξαντλημένο. Το προσωπικό ασχολείται με φυλάξεις μεταναστών, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με την αποτροπή νέων εισόδων… Δεν υπάρχει ρεπό και οι άνθρωποι τρέχουν όπου χρειαστεί…

Χρειαζόμαστε επειγόντως  περισσότερα μέσα και περισσότερο προσωπικό. Στην ανάγκη ας βοηθήσουν και οι πολίτες όπως γίνεται στον Έβρο. Η τελευταία τακτική που κάνουν οι Τούρκοι είναι η εξής:  Βγάζουν τις βάρκες το πρωί συνοδευόμενες από ένα μικρό σκάφος του λιμενικού πλήρως εξοπλισμένο με κάμερες. έτσι ώστε όταν το ελληνικό λιμενικό κάνει από τακτικούς ελιγμούς στη βάρκα αυτή να καταγράφουν κάθε κίνησή του. Με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα βίντεο αυτά για πολιτικούς σκοπούς.

Οι κάτοικοι του νησιού με ίδια σκάφη, θα πρέπει επειγόντως να βοηθήσουν το λιμενικό στην απώθηση εισόδου νέων βαρκών.

Διαφορετικά θα ζήσουμε πάλι μέρες του καλοκαιριού του 2015,  με χιλιάδες λάθρο παντού στα νησιά….

Previous Article

Ψέματα,ψέματα, ψέματα….

Next Article

Έλλην πολίτης ¨Γκρίζος Λύκος¨ που επιζητά άλλα σύνορα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *