Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

No Comments Share:

Το στρατόπεδο έφυγε, ήρθε η εκκλησία

297104

Μετά από την μεταφορά του τάγματος συνόρων εκτός χωριού στην περιοχή Μπασκαλέ του νομού Βαν, άνοιξε και η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου.

Καθώς στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού το 3ο τάγμα συνόρων που ήταν στο χωριό Αλαμπαϊράκ στην επαρχία Μπασκαλέ του νομού Βαν μεταφέρθηκε εκτός του χωριού, η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου που νωρίτερα βρισκόταν μέσα σε στρατιωτική περιοχή, αποδόθηκε στον τουρισμό.

Το στρατόπεδο είχε εγκατασταθεί εκεί σε απόσταση 23 χλμ από την κωμόπολη, στα σύνορα με το Ιράν πριν από 31 χρόνια με σκοπό την αποτροπή των χρόνιων περιστατικών τρομοκρατίας και λαθρεμπορίου..

………….

Με την μεταφορά του τάγματος εκτός του χωριού , η 1700 ετών εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου που ήταν κλειστή καθώς βρισκόταν μέσα σε στρατιωτική περιοχή, άνοιξε για τους επισκέπτες

Κατασκευάστηκε τον 3ο μ.Χ. αιώνα.

Ο νομαρχιακός υπεύθυνος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Μουζαφέρ Ακτούγ, στην δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΑ, ανέφερε πως η εκκλησία που κτίστηκε τον 3ο μ.Χ. αιώνα, ήταν ετοιμόρροπη καθώς είχε μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς συντήρηση.

……………….

Ο κάτοικος του χωριού ο Αϊντίν λέει πως μετά την μεταφορά του στρατοπέδου, οι ξένοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκκλησία και δήλωσε : ¨Εμείς ως χωρικοί που ζούμε εδώ ζητάμε το συντομότερο δυνατό την επισκευή της εκκλησίας. Αυτή η εργασία είναι πολύ σημαντική για εμάς¨.

Internethaber.com 8/7/2013

Previous Article

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΟ MEDIPOL

Next Article

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *