Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Συναντήσεις Κιλιτσντάρογλου 

O πρόεδρος του κόμματος CHP Kεμάλ Κιλιτσντάρογλου σήμερα συναντάται για πρώτη φορά στο μέγαρο Αντιλέ Σουλτάν στην Κωνσταντινούπολη με θρησκευτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων ο πατριάρχης των Ρωμιών Φαναρίου Βαρθολομαίος, ο αναπληρωτής του Πατριάρχη των Αρμενίων Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν και ο αρχιραβίνος Ισάκ Χαλεβά.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης δήλωσε : ¨ Ελέγχονται μεταξύ κυβέρνησης και πατριαρχείου οι πιθανές συμφωνίες. Με βάση εκείνην θα κάνουμε την αξιολόγηση μας¨. Στην συνάντηση εκτός από εκπροσώπους της Ελληνικής, της Αρμενικής και Εβραϊκής κοινότητας θα μετάσχουν και εκπρόσωποι από την Κελντάνι, Αρμενική και Ασσυριακή καθολική κοινότητα, από την Λατινική καθολική, και από την Γεωργιανή και Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί και ο εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο Συμβούλιο Βακουφίων Λάκης Βίγκας.

Ο Κιλιτσντάρογλου στην συνάντηση είπε ¨Έστω και αν αριθμητικά είστε λίγοι, είστε πολύ σημαντικοί λόγω της θέσης σας στην κοινωνία. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά συναντώμενος μαζί σας. Στηρίζω τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση του ΑΚΡ στο θέμα της απόδοσης των βακουφίων, και ξέρω ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για την επίλυση των θεμάτων σας.

 Εφ. Χουριέτ 8-5-2012 

Previous Article

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

Next Article

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *