Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος προς τουρκική κυβέρνηση: Πάρε να έχεις Συρία !

No Comments Share:

Πάρε να έχεις Συρία !

Αγαπητοί αναγνώστες μου προκαλέσαμε τέτοιον μπελά στο κεφάλι μας που ούτε ο εχθρός δεν το κάνει !
Αυτό λέγεται συριακός μπελάς….
Από εδώ ρώτησα πολλές φορές : Βρε φίλε, αξιότιμε και ευλογημένε Γενικέ πρόεδρε του κόμματος ΑΚΡ  και ΠτΔ, πείτε το να το μάθουμε και εμείς. Τι κερδίσαμε από αυτή την περιπέτεια στη Συρία;
Εγώ πίστευα πως έβλεπα την πικρή αλήθεια και το ίδιο πίστευαν και εκατομμύρια πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας !
Καθώς εμείς δεν είμαστε το ίδιο έξυπνοι όσο οι κυβερνώντες μας και δεν έχουμε το επίπεδο για να αντιληφθούμε κάποια θέματα, δεν ήταν δυνατόν να δούμε τις αλήθειες και να καταλάβουμε το τι συμβαίνει !
Ελάτε λοιπόν κύριοι ηγέτες μας…
Δείξτε το μεγαλείο σας και περιγράψτε μας την πραγματικότητα για αυτά.
Με αυτό τον μπελά της Συρίας να σέρνεται, πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια. Οκτώ ολόκληρα χρόνια… Δεν ξεχνάω καθόλου πως πριν από τότε ο κύριος Ρετζέπ μαζί με τον Άσαντ έκαναν διακοπές μαζί με τις συζύγους τους και έβγαιναν φωτογραφίες. Στα αυτιά μου ακούω ακόμη τη φωνή του κυρίου Ρετζέπ κατά την μάζωξη του κόμματος του στο Γκαζιαντέπ. ” Έεε πολίτες μου καθίσαμε μαζί με τον αδερφό μου τον Άσαντ και καταργήσαμε τις βίζες. Είστε ευχαριστημένοι; ” Και τότε χιλιάδες άτομα όλοι μαζί κραύγαζαν “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ο Αλλάχ να σε προστατεύει“.

Πέρασαν μερικοί μήνες και τότε στα καλά καθούμενα έχωσαν τον τουρκικό στρατό στη Συρία… Κι άνοιξαν στο κεφάλι μας ένα κάρο μπελάδες..
Εκατομμύρια Σύροι έφτασαν στις πύλες μας… Οι δικοί μας ήταν πολύ γαλαντόμοι!  Τα χρήματα που στερούσαν από τους Τούρκους πολίτες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν για εκείνους. Πεντάστεροι καταυλισμοί με έξοδα για εκπαίδευση και υγεία για τους Σύριους. Τρισεκατομμύρια χάθηκαν.
…..
Για τα εκατομμύρια τους Σύριους οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα μας και των οποίων τον αριθμό δεν ξέρει ούτε το κράτος, πόσα εκατομμύρια δολάρια ξοδέψαμε ως σήμερα; Γιατί φτάσαμε στο σημείο να ζητιανεύουμε χρήματα από τις χώρες της ΕΕ ;
Στα 8 χρόνια ξοδέψαμε απίστευτες στρατιωτικές δαπάνες στη Συρία. Πόσα χρήματα χάθηκαν;
…..
Αγαπητοί αναγνώστες προφανώς καταλάβατε γιατί γράφω αυτό το άρθρο. Χθες το πρωί ξυπνήσαμε με μία φρικτή είδηση. Στη Συρία είχαμε χτες πέντε στρατιώτες και τρεις πολίτες μάρτυρες. Ο Αλλάχ να τους ελεήσει αλλά πόσοι στην σειρά ήταν αυτοί οι μάρτυρες μας ;
Ο κύριος Ρετζέπ χτες στο αεροδρόμιο έκανε δήλωση όρθιος λέγοντας: “Προβαίνουμε σε αντίποινα κατά των δυνάμεων του καθεστώτος και χτες σκοτώσαμε 30-35 στρατιώτες”.
Μα κύριε μου αν θες σκότωσε και 1.000 στρατιώτες…
Το σημαντικό όμως για μας είναι το πόσους μάρτυρες στρατιώτες είχαμε εμείς ως σήμερα, σε αυτόν τον μπελά της Συρίας που προκαλέσαμε μόνοι μας.
Από την αρχή της ιστορίας αυτής ως τώρα έγιναν τέτοια θλιβερά λάθη, έκαναν τέτοια έξοδα πού η πένα του ανθρώπου δεν φτάνει για να τα γράψει. Να ξέρουμε όμως πολύ καλά το εξής.
Κάθε δαπάνη που γίνεται στην Συρία μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε τις ΗΠΑ και τον σούπερ τρελό Τραμπ, αντανακλάται σε εμάς και στους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αντανακλάται ως νέοι φόροι και νέες αυξήσεις!…
Και το κρίσιμο αυτό ερώτημα θέλουμε δεν θέλουμε επανέρχεται για μία ακόμη φορά:
Μα τι δουλειά έχουμε στη Συρία; Τι δουλειά έχει εκεί ο Τούρκος στρατιώτης-αγαπημένο τέκνο των γονέων του; “.

Εμίν Τσολασαν

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/emin-colasan/al-sana-suriye-5604892/

4/2/2020

Previous Article

LNA : ¨Η υποστήριξη του Ερντογάν στην διεθνή τρομοκρατία είναι φανερή¨

Next Article

Δημοτικό Συμβούλιο του Τζάνικ για ευρωβουλευτή Λαγό : “Αν και ως έθνος δεν μας αρέσει να χύνουμε αίμα…”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *