Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αντιδράσεις από μουσουλμάνους στο γκρέμισμα του τζαμιού στην Σερβία

0 σχόλια Share:

Αντιδράσεις από μουσουλμάνους στο γκρέμισμα του τζαμιού στην Σερβία

Στην Σερβία μετά από την κατεδάφιση τζαμιού που βρισκόταν σε στάδιο ανέγερσης, οι μουσουλμάνοι αντέδρασαν κάνοντας ναμάζι μπροστά στο τζαμί.

Στην επαρχία Ζεμούν του Βελιγραδίου, τζαμί που χτιζόταν από την Ισλαμική Ένωση, κατεδαφίστηκε με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε άδεια.  Χτες η προσπάθεια δημοτικών υπαλλήλων να γκρεμίσουν το τζαμί, δεν είχε ευοδωθεί λόγω της παθητικής αντίδρασης κατοίκων της περιοχής που επαναλάμβαναν το τεκμπίρ.  Οι Σέρβοι αρμόδιοι που ένεκα της αντίδρασης των μουσουλμάνων πολιτών αναγκάστηκαν να αναβάλλουν την κατεδάφιση, σήμερα την πραγματοποίησαν αφού πρώτα έκλισαν τον δρόμο όπου υπήρχε το κτίσμα με δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής, ενώ είχαν διακόψει και την παροχή ρεύματος στην περιοχή. Σε ανακοίνωση της σχετικά με το θέμα, η Ισλαμική Ένωση Σερβίας, αναφέρει πως παρά την υπόσχεση  πως δεν θα γίνει η κατεδάφιση, τελικά σήμερα πρωινές ώρες έγινε. Οι μουσουλμάνοι της περιοχής έκαναν σήμερα την προσευχή της Παρασκευής στον δρόμο που βρίσκεται το κτίσμα.

Ο μουφτής Βελιγραδίου Μουσταφά Γιουσούφ Σπάχιτς είπε ότι ζει 45 χρόνια στο Βελιγράδι και ότι ποτέ δεν μπόρεσε να πάρει  μια άδεια για κατασκευή τζαμιού η Ισλαμική Ένωση . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ισλαμικής Ένωση Σερβίας, ο Χασιμπ Σούλγιοβιτσ-μουφτής του Σαντζάκ , είπε πως  την ώρα που οι μουσουλμάνοι ετοιμαζόταν να εισέλθουν με γαλήνη στο Ραμαζάνι και είχαν προσδοκίες για κατανόηση και ανοχή, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έλλειψη κατανόησης. Ο Σούλγιοβιτς είπε πως αυτή η εξέλιξη είναι ένα νέο χτύπημα που επέφερε στους μουσουλμάνους, η κυβέρνηση που οι ίδιοι εξέλεξαν.

Το Βελιγράδι το οποίο επί Οθωμανών είχε περισσότερα από 200 τζαμιά και ακριβώς λόγω των λευκών τζαμιών είχε πάρει την επωνυμία ¨Λευκή Πόλη¨, αλλά σήμερα έχει μόνο ένα τζαμί. Το λεγόμενο Μπαϊρακλί τζαμί είχε πάρει και αυτό το μερίδιο του από τον αντι-ισλαμισμό της χώρας και το 2004 το είχαν πυρπολήσει. Το τζαμί που ήταν οθωμανική κληρονομιά,  μπόρεσε να επισκευαστεί και αν ανοίξει το 2012
https://www.haberler.com/sirbistan-da-cami-yikimina-muslumanlardan-tepki-9663443-haberi/

26/5/2017

Σχ: Δεν είχε άδεια και παρόλα αυτά αυτοί επέμεναν να συνεχίζουν την ανέγερση…

 

Previous Article

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

Next Article

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠEΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ (…) ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *