Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

No Comments Share:

Απάντηση στην Τουρκία από τις ΗΠΑ : Στόχος είναι η ΙΚΙΛ και όχι ο Άσαντ

abdic_6 (1)

Οι ΗΠΑ απαντώντας στον όρο ¨να τεθεί στόχος ο Άσαντ¨ που έθεσε η Τουρκία για μια πέραν των συνόρων επιχείρηση, επανέλαβε πως ο πραγματικός στόχος δεν είναι ο Άσαντ αλλά η ΙΚΙΛ.

Σύμφωνα με το κείμενο του δημοσιογράφου Ιλχάν Τανίρ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζεν Ψάκι απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν στενά την Τουρκία, όπως τα σχόλια του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού Νταβούτογλου σχετικά με το Κομπάνι και την Συρία.

Η Ψάκι αναφερόμενη στην δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN πως ¨H Tουρκία μπορεί να στείλει στρατό στην Συρία, αν τεθεί ως στόχος ο Άσαντ¨, είπε πως ¨Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, στόχος είναι ακόμη η ΙΚΙΛ. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αντιπολιτευόμενους , αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια νέα κατάσταση¨

…………

Η Ψάκι αναφερόμενη στην δήλωση του προέδρου Ερντογάν πως αν δεν δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη στην Συρία, η Τουρκία δεν θα αποτελέσει μέλος του συνασπισμού, είπε : ¨Είδαμε τα σχόλια του προέδρου Ερντογάν. Στις συναντήσεις μας θα συνεχίσει να συζητείται το τι ρόλο μπορούν να παίξουν στον συνασπισμό μας, ενώ θα τίθεται και το θέμα των αναγκών τους. Τώρα αναφορικά με την ζώνη απαγόρευση πτήσεων και την δημιουργία ουδέτερης ζώνης, δεν έχει αλλάξει τίποτε στις απόψεις¨.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε πως δεν υπάρχει ενεργή σκέψη για δημιουργία ουδέτερης ζώνης και ότι κάτι τέτοιο θα .ήταν δύσκολο να γίνει.

……………..

Haber.sol.org 7/10/2014

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

XAΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *