Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΥΠΟΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε….

No Comments Share:

Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

«Το Κόσοβο δεν μπορεί να πετύχει τον στόχο του χωρίς της Σερβία» υποστηρίζει ο Σέρβος πρόεδρος

Ο πρόεδρος Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ενόψει της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες υπό την μεσολάβηση της Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Κάθριν Άστον, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν θα αναγνωρίσουν το Κόσσοβο.

Αξιωματούχοι της Σερβίας και του Κοσσόβου συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βελιγράδι στην 8η συνεδρίαση στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ των δύο χωρών.

Το Κόσσοβο και η Σερβία ετοιμάζονται για τη συνάντηση των Βρυξελλών, για την ιστορική συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι και ο Σέρβος ομόλογος του Ίβιτσα Ντάτσιτς, θα συζητήσουν το θέμα της διχοτομημένης Μιτρόβιτσας που αποτελεί από τα σημαντικότερα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

« Η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο. Εξάλλου και η Σερβία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοί δεν είναι στόχοι που αντιφάσκουν» είπε ο πρόεδρος της Σερβίας ενόψει της συνάντησης.

Ο πρόεδρος Νίκολιτς που σημείωσε πως τα προβλήματα στα Βαλκάνια δεν θα επιλυθούν ποτέ πια με όπλα, υποστήριξε πως το Κόσσοβο δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του χωρίς τη Σερβία.

 Ο Σέρβος πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι η Σερβία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες οικονομικού περιεχομένου σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από το Βελιγράδι την ομαλοποίηση των σχέσεων του με το Κόσσοβο πριν ορίσει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαβουλεύσεων με τη Σερβία.

 TRT 2/4/2013

Previous Article

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ : Ο ΟΖΑΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *