Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ — ¨ΑΔΕΡΦΩΝ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Η Σομαλία στα σύνορα μας : Ο πλέον άγριος εμφύλιος

21436822

Χτες τα περιοδικά Time και Paris Match δημοσίευσαν φοβερές φωτογραφίες από εκτελέσεις στην Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι εικόνες των δίχως δίκη εκτελέσεων θυμίζουν την Σομαλία.

Το αμερικανικό περιοδικό Time, στην σχετική ανατριχιαστική είδηση αναφέρει ¨Όλοι οι πόλεμοι είναι ανελέητοι, αλλά ο εμφύλιος στην Συρία, καθημερινά αναπτύσσει νέα στάνταρ στο θέμα της αγριότητας… Και ενώ οι συγκρούσεις μπαίνουν στον τρίτο χρόνο, αυξάνονται και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι αντιπολιτευόμενοι και ο καθεστωτικός στρατός.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Ελεύθερος συνεργάτης του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, έδωσε στο TIME φωτογραφίες που τράβηξε στις 31 Αυγούστου στην περιοχή Κεφεργκάν στο Χαλέπι. Στις εικόνες φαίνονται μαχητές του ISIS (Ισλαμικό κράτος Ιράκ και Συρίας) οι οποίοι μάλιστα λέγεται πως δεν είναι τόσο άγριοι όσοι αυτοί του Μετώπου Ελ Νούσρα, να κόβουν το κεφάλι ενός νέου. Ο ανταποκριτής περιγράφει τις στιγμές ως εξής :

¨ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ¨

¨Έφεραν το άτομο στην πλατεία. Τα μάτια του ήταν δεμένα. Την μέρα εκείνη στο Χαλέπι, θα γινόταν η τέταρτη εκτέλεση που θα φωτογράφιζα. Αισθανόμουν πολύ άσχημα. Ήμουν έτοιμος να κάνω εμετό. Σκέφτηκα πως ως δημοσιογράφος έπρεπε να το αποτυπώσω. Ο κόσμος άρχισε να κραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Εάν επενέβαινα θα με έπαιρναν και μένα, αλλά ήξερα πως η εκτέλεση θα γινόταν. Είδα μια εικόνα απόλυτης σκληρότητας. Τον έβαλαν να γονατίσει. Τα χέρια του ήταν δεμένα. Είχε παγώσει. Δύο μέλη της αντιπολίτευσης του ψιθύρισαν κάτι στο αυτί. Ο νέος άνθρωπος με αθώο και θλιβερό τρόπο απάντησε. Καθώς δεν ξέρω αραβικά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Αντιστάθηκε. Του κόψανε το λαιμό. Οι στιγμές εκείνες στην Συρία ήταν στιγμές μεσαίωνα¨.

Οι φωτογραφίες του ΤΙΜΕ :

1

2

3

 

4

 

5

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Paris Match τραβήχτηκαν στις 31 Αυγούστου στο χωριό Αζάζ κοντά στην Τουρκία. Άτομο της φιλικής στον Άσαντ πολιτοφυλακής Σεμπιχά, εκτελέστηκε με σπαθί από τους της αντιπολίτευσης. Το περιοδικό στην ιστοσελίδα του γράφει : ¨ Μέχρι σήμερα μας ήρθαν πολλές φωτογραφίες αλλά καθώς δεν ήμασταν σίγουροι δεν τις τυπώσαμε. Οι φωτογραφίες αυτές όμως μας ήρθαν από φωτογράφο με τον οποίο συνεργαζόμαστε σταθερά στην Συρία. Αυτά που αναφέρει και οι φωτογραφίες είναι πραγματικές.

1

…………

Εφ. Χουριέτ 14/9/2013

Previous Article

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Next Article

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΠΡΕΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *