Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OΛΛΑΝΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΧΩΡΑ

0 σχόλια Share:

 

Ηγέτης κυβερνητικού κόμματος Ολλανδίας : Η Τουρκία είναι μια επιθετική χώρα στην περιοχή

O Γκερτ Γιαν Σέγκερς ηγέτης του κόμματος CU που είναι εταίρος στην κυβέρνηση της Ολλανδίας, υποστήριξε πως ¨Με την επιχείρηση στο Άφριν τα όρια ξεπεράστηκαν¨  και ζήτησε σε περίπτωση μια ακόμη επίθεση να μην υπάρξει στήριξη από την χώρα του¨ . Επίσης έκανε έκκληση να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την είδηση του Γιουσούφ Οζκάν από το BBC-τουρκικά, στην συνέντευξη που έδωσε ο Σέγκερς στην εφ. De Telegraaf που είναι η εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ολλανδία, είπε πως  ¨Δεν αισθάνονται αρμόδιοι να υπερασπίζονται την Τουρκία¨.

Κατά την εποχή που άρχισαν οι συγκρούσεις στην Συρία, η Ολλανδία  για να στηρίξει την σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ Τουρκία, είχε στείλει εκεί πυραύλους Πάτριοτ.

Σύμφωνα με τον Σέγκερς η κατάσταση, άλλαξε πια. Ο Ολλανδός ηγέτης υποστήριξε πως πλέον η κατάσταση άλλαξε και με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, η Τουρκία ¨υπερέβη τα όρια¨, έγινε επιθετική χώρα και ζητησε περίπτωση που υπάρξει επίθεση στην Τουρκία και υπάρξει εκ νέου αίτημα για βοήθεια κατ΄εφαρμογή του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, αυτή την φορά να δοθεί αρνητική απάντηση. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, αν ένα μέλος δεχτεί επίθεση τότε ενεργοποιείται όλη η συμμαχία.

Επίσης ο Ολλανδός ηγέτης ζήτησε να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Ο Σέγκερς ανέφερε πως η ολλανδική κυβέρνηση ¨Λόγω του φόβου μην ακυρωθεί η υπογραφείσα συμφωνία για τους πρόσφυγες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, αποφεύγει να πάρει θέση κατά τη Τουρκίας¨.

Hollanda’da hükümet ortağı partinin lideri: Türkiye bölgede saldırgan ülke

30/6/2018

Previous Article

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ¨ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ¨, Η ΕΛΛΑΔΑ ;

Next Article

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *