Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΟΣ…

No Comments Share:

HΠΑ και Γαλλία αναγνώρισαν την αντιπολίτευση

Μετά από την ένωση των επαναστατών της Συρίας σε μια στέγη, ΗΠΑ αι Γαλλία ανακοίνωσαν πως τους αναγνωρίζουν ως εκπροσώπους του Συριακού λαού. Η Γαλλία ανέφερε πως κατά την επόμενη περίοδο μπορεί να εξετάσει και το θέμα της βοήθειας σε όπλα προς τους επαναστάτες.

ΗΠΑ και Γαλλία ανακοίνωσαν πως αναγνωρίζουν ως εκπρόσωπο του Συριακού λαού τον Εθνικό Συνασπισμό των Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων της Συρίας. Ο εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον Μαρκ Τόνερ, δήλωσε πως ¨Κατά την άποψη μας ο συνασπισμός αυτός αποτελεί έναν νόμιμο εκπρόσωπο του Συριακού λαού, τον οποίο και αντανακλά¨. Αλλά τόνισε πως δεν έχει αλλάξει η πολιτική για την παροχή προς τους επαναστάτες ανθρωπιστικής βοήθειας ¨μη θανατηφόρας¨.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει την συριακή αντιπολίτευση ως ¨μοναδικό εκπρόσωπο¨ του Συριακού λαού, και ότι ¨σε περίπτωση που η αντιπολίτευση σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση, μπορεί σε συνεργασία με άλλες χώρες να εξεταστεί το θέμα της παροχής βοήθειας όπλων προς τους Σύριους επαναστάτες¨. Στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράντ Φαμπιούς αναφέρει πως ¨Η ένωση των Σύριων της αντιπολίτευσης με αυτή την συμφωνία, συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα¨.

Ο Φαμπιούς ανέφερε πως θα παράσχουν πλήρη στήριξη στον συνασπισμό, ώστε να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στο Συριακό καθεστώς και είπε πως ¨ Η Γαλλία αναγνωρίζει το νόμιμο δικαίωμα αντίστασης του Συριακού λαού, ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται από το Συριακό καθεστώς¨. Η δε Αγγλία ανέφερε πως για να αναγνωρίσει την αντιπολίτευση, υπάρχει ανάγκη και άλλων αποδείξεων όσον αφορά το θέμα της στήριξης του συνασπισμού. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μετέχοντας στην σύνοδο της αντιπολίτευσης στο Κατάρ, δήλωσε πως πλέον δεν έχει απομείνει καμμία δικαιολογία σε κάποιες χώρες για την μη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

 Εφ. Χουριέτ 14/11/2012

Previous Article

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

Next Article

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ GOOGLE

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *