Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ GOOGLE

No Comments Share:

Αυξάνουν οι κρατικές πιέσεις προς την Google

Αναφορά που δημοσίευσε η Google καταγράφει πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στις χώρες που ζητούν πληροφορίες σχετικά με χρήστες της.

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ της εταιρίας, συνεχίζονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 τα κρατικά αιτήματα για παροχή πληροφοριών σχετικά με πληροφορίες συνδρομητών της ή και για κατάργηση περιεχομένων.

Στην αναφορά καταγράφεται πως μέσα σε 6 μήνες υπήρξαν αιτήματα για παροχή πληροφοριών σχετικά με 34.614 λογαριασμούς και αυτό αφορά τις χρήσεις των υπηρεσιών Gmail, YouTube, των μπλογκ, καθώς και της ίδιας της Gooogle.

Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011 υπήρξε μια αύξηση 15% στα αιτήματα που υπέβαλαν τα κράτη για παροχή πληροφοριών.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Επικεφαλής των χωρών που ζητάνε πληροφορίες χρήστη ή κατάργηση περιεχομένου έρχονται οι ΗΠΑ, η Πολωνία και η Ν.Κορέα. Με ταχύτητα αυξάνονται και τα σχετικά αιτήματα από Τουρκία και από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Με αυτό τον τρόπο τα κράτη αποκτούν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα εγκληματικά στοιχεία, αλλά και να καταργούν δημοσιεύσεις παραβατικού περιεχόμενου.

………………

Η Google δεν λαμβάνει υπόψη της κάθε απόφαση δικαστηρίου. Εντύπωση προκαλεί η εκ μέρους της Google απόρριψη του αιτήματος του Καναδά σχετικά με την κοινοποίηση της ταυτότητας χρήστη του Youtube.

 Εφ. Χουριέτ 14/11/2012

Previous Article

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΟΣ…

Next Article

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Τ-129

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *