Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TA ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ¨ΑΔΕΡΦΩΝ¨ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

Σημαντική εξέλιξη σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία

Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτονται σχετικά με την επίθεση με χημικά που έγιναν στην πόλη Χαν Ελ Εσάλ στην Συρία. Νέες δηλώσεις δείχνουν ως υπεύθυνο για την επίθεση το Μέτωπο Ελ Νούσρα.

Νέες μαρτυρίες εμφανίστηκαν σχετικά με την επίθεση με χημικά που έγινε στην περιοχή Χαν Ελ Εσάλ στο Χαλέπι και στην οποία σκοτώθηκαν 31 άτομα, 10 εκ των οποίων στρατιώτες.

Μετά από την επίθεση με χημικά που έγινε στις 19 Μαρτίου, όσο και αν οι της αντιπολίτευσης κατηγορούσαν την συριακή ηγεσία, τα στοιχεία υπεδείκνυαν ως δράστες τους μαχητές της αντιπολίτευσης. Νέοι μάρτυρες που μίλησαν στο περιοδικό TIME σχετικά με την σφαγή, ενίσχυσαν τον ισχυρισμό πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Μέτωπο Ελ Νούσρα.

Μετά από την επίθεση, διασωθέντες και αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, είχαν κάνει λόγο για επίθεση στην οποία μύριζε κάτι σαν χλωρίνη. Μιλώντας το TIME ο Μουχάμεντ Σαμπάχ-ιδιοκτήτης του μόνου εργοστασίου που παράγει χλωρίνη στην Συρία, είπε πως ¨Εάν χρησιμοποίησαν χλωρίνη, τότε πολύ πιθανόν να προήλθε από την βιομηχανία μου¨.

Η μοναδική μονάδα χλωρίνης ελέγχεται από την αντιπολίτευση

Ο Σαμπάχ ανέφερε πως μετά από την κατάληψη της βιομηχανίας από το Μέτωπο Ελ Νούσρα, πέρασαν στα χέρια των ανταρτών και περίπου 400 βαρέλια με αποθηκευμένη χλωρίνη. Δηλώνει : ¨ Δεν μπορώ να πω σίγουρα , αλλά εάν στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε αέριο χλωρίνης, τότε πολύ πιθανόν να βγήκε από την βιομηχανία μου. Στην Συρία δεν υπάρχει άλλη μονάδα που να μπορεί να παράξει αυτό το αέριο, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χαλεπίου Φαρίς Ελ Σεχάμπι, σε δήλωση του στο TIME μιλώντας ειρωνικά είπε πως οι εξεγερθέντες από την πρώτη στιγμή είχαν βάλει στο μάτι το εργοστάσιο αερίου λέγοντας : ¨Για ποιο λόγο άραγε καταλαμβάνουν μια βιομηχανία που είναι σε μέρος όπου πουλί δεν πετά και καραβάνι δεν περνά ; Μήπως θα βάλουν εκεί ελεύθερου σκοπευτές ; Και νωρίτερα είχαμε κάνει λόγο πως χημικά όπλα βρισκόταν στα χέρια των τρομοκρατών αλλά κανείς δεν άκουγε¨.

¨Δεν είδαμε ξανά κάτι τέτοιο¨

Γιατρός που νοσήλευσε τα θύματα αμέσως μετά από την επίθεση είπε πως κάποιοι είχαν ορατά τραύματα, αλλά ότι οι περισσότεροι είχαν ισχυρές κράμπες, έκαναν εμετό, πονοκεφάλους και δύσπνοιες.

Γιατρός που δεν θέλει να πει το όνομα του λέει πως ¨το προσωπικό μας δεν είχε ξαναδεί ποτέ τέτοια περιστατικά. Πρώτη φορά είδαμε κάτι τέτοιο¨.

………….

 Haber.sol.org 5/4/2013 

Σχ : Η τουρκική στάση στην Συρία μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πόσο αδίστακτα χυδαίοι είναι οι ιθύνοντες της  τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με πρώτους βέβαια τους Ερντογάν και Νταβούτογλου. Κατά τα άλλα προβάλλουν και το προσωπείο του ¨πιστού μουσουλμάνου¨… 

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *